Video: Evelyn Mikomägi moefilm tutvustab loodussõbralikku rõivadisaini

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell: Kersti Pedanik (Living Models)
Modell: Kersti Pedanik (Living Models) Foto: Evelyn Mikomägi (XL-Studios)

Suve lõpus kutsus ettevõtja Evelyn Mikomägi oma XL-Studios foto-filmistuudiosse kokku ligi 60 asjahuvilist, et luua Eesti moemaastikul harvaesinev moefilm.

«Peale visuaalse ilu taotlemise on kunstilise videoinstallatsiooni «Living Spirits» sisuks ajatu teemakäsitlus moe- ja rõivatööstuse olemusest suunaga jätkusuutliku ning loodustsäästva tarbimise propageerimiseks,» selgitab projekti initsiaator ning produtsent Mikomägi kokkuvõtvalt.

Lühifilmi salvestas RED Epic kaameraga üles Šveitsi päritolu režissöör-operaator Martin Jäger, kes plaanib lähitulevikus tööalaselt Eestimaal pikemalt jalga kinnitada. Kontseptsiooni ja kostüümide autoriteks on Eesti Kunstiakadeemia moedisaini osakonna aktiivsemad magistrandid Britta Laumets ning Piret Mägi, kes on ka ERKI moeshow eestvedaja.

Tantsulisust ning sümboleid täis moelugu koordineeris koreograaf Veronika Vallimäe ning filmimuusika komponeeris State of Zoe laulja ning helilooja Anneliis Kits.

Linateosel nähtavate Living Models Agency modellide ja professionaalsete tantsijate stiiseerimiseks andsid oma panuse jumestuskunstnikud Kaia Triisa, Gaida Talu ja Ellen Walge ning juuksestilistid Kati Vaikre ning Sergei Rakovski.

Vaata lisaks pilte võttepäevast SIIT!

Moevideost inspireerituna, jätkusuutlikke ning säästlikke põhimõtteid silmas pidades, valmis ka teemakohane rõivaseeria. Koostöös Baltika Kvartalis asuva Moetänava ning Sangariga õmblesid Piret Mägi, Britta Laumets ning Triin Amur kokku HULA taaskasutus-kollektsiooni, mis juba oktoobrikuu teisel nädalal Moetänaval (Veerenni 24) müügile tuleb. Pilte kollektsioonist näed SIIT!

Nii moefilmi kui ka -kollektsiooni esitleti esmakordselt septembris Disainiöö 2012 festivali raames toimunud elamusetendusel Trash To Trend. Ürituse pilte näed SIIT!

Vaata moefilmi «Living Spirits» ja ka videot võttepäevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles