Moekunstnik Mariliis Soobard: rõivas peab kaunis olema ka seestpoolt

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis Soobard - disainer ja Marimo Fashion loovjuht
Mariliis Soobard - disainer ja Marimo Fashion loovjuht Foto: Maiken Staak

22. – 27. oktoobril esitletakse Tallinn Fashion Weekil teiste seas ka moekunstniku ja Marimo Fashion loovjuhi Mariliis Soobardi moeloomingut, mis on naise enda selgitusel eelkõige kvaliteetne, aga seetõttu ka kallihinnalisem.

Mariliis Soobardi loomingu märksõnadeks on naiselikkus, kvaliteet, mugavus, läbimõeldud lõiked ning detailid. Rõivaste loomisel lähtub ta enda sõnul inimeste soovidest ja vajadustest ning kõige olulisemaks peab toodete kvaliteeti ja sobivust kandjaga.

«Minu looming on kindlasti praktiline, kuna rõivaste loomisel lähtun inimeste vajadustest ning tihtipeale mõtlen just enda kiire elutempo peale, kus on vaja riietuda nii, et varahommikul kodust väljudes tuleb juba mõelda sellele, et rõivas sobiks ka õhtusel üritusel kandmiseks, sest kodust läbi kiirustada ei ole võimalik,» selgitas ta. «Samas aga on minu looming omanäoline ja detailideni läbi mõeldud. Kuna pean oluliseks, et rõivas oleks kaunis ka seestpoolt, on minu looming kindlasti kallihinnalisem ning loomingu austajateks inimesed, kes kõiki neid väärtuseid hinnata oskavad.»

Ideid uue kollektsiooni tarbeks kogub naine pikema aja jooksulerinevatest väikestest asjadest, mis igapäevaelus juhtuvad, ning koondab need õigel ajal ühtseks tervikuks. Moekunstnikuks on ta aga kasvanud tasa ja targu. «Keeruline on määrata, mis ajahetkel see täpselt juhtus, kuna kõik sai alguse lapseeas esimestest katsetustest õmblemisega ning kasvas siis järk-järgult,» märkis ta. «Usun, et olen siiani veel kasvamas. See tee on kindlasti olnud keeruline, kuid ma ei saaks öelda, et raske. Kui siiralt oma unistusse uskuda, võib see ühel päeval täide minna ning just nii see on ka juhtunud. Eestis on kindlasti keeruline läbi lüüa, kuna väikese riigi kohta on meil väga palju häid tegijaid, samas aga on siin kõik nii käega katsutav, et pigem on ilmselt suuremaks proovikiviks end Eestist välja murda,» tõdes disainer.

Eesti naistel Mariliis iga kuuma moetrendiga kaasa minna ei soovita. Pigem on tema meelest oluline, et igaüks kannaks värve, mis sobivad ta isiksusega ning lõikeid, mis sobivad ka figuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles