Naised võiks suhtluses väikest flirti kasutada nii meeste kui teiste naistega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On ammu teada, et naised kasutavad flirtimist tööriistana, et saada meestelt seda, mida tahavad. Kuid tegelikult soovitatakse väikest flirti ära kasutada ka teiste naistega suhtlemisel.

Hiljuti kirjutas üks naine ajalehes Daily Mail, et flirdib teiste naistega, sest sellel on kaks plussi: tema saab, mis tahab ja teise naise enesetunne paraneb. Flirtimise mõte seisneb ju selles, et suhtled teisega mänguliselt, kuid ilma mingi tagamõtteta ja just seda tuleks ka naistevahelises suhtluses ära kasutada, kirjutab femalefirst.co.uk.

Arvatakse, et suhtlusesse väikese flirdielemendi lisamine võib rivaalist su parima sõbra teha ja samuti on see väga hea sotsiaalne relv. Psühholoogia õppejõud Sandi Mann kommenteeris, et flirt on healoomuline, toetav ja lohutav moodus teisele ütlemiseks: sa meeldid mulle ja ma kavatsen sinus hea enesetunde tekitada.

Mann lisas, et näiteks tööl võivad naised tunnetada omavahelist konkurentsi, kuid flirtimine leevendab pingeid ja annab märku, et sa pole kellegi vaenlane.

Tegu võib olla väga väikeste liigutustega – paitad kätt, paned pea teisele õlale või kallistad –, eksperdid kinnitavad, et neid ei pea vaid meeste puhul kasutama, need mõjuvad positiivselt ka siis, kui üks naine teeb seda teisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles