Kas interneti areng tähendab paberil armastuskirjade lõppu?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paberil armastuskiri on kõige ajatum armastusavaldus, mille juured ulatuvad tuhandete aastate taha. Kuid traditsiooniline armastuskiri seisab silmitsi väljasuremisega – paarid ei taha oma tundeid enam paberil avaldada.

Uue uuringu järgi kirjutab vaid 6 protsenti naistest ja 4 protsenti meestest traditsioonilisi armastuskirju paberile, vahendab Daily Mail.

Selle asemel eelistatakse kaasaegsemate meetoditega oma armastust väljendada, näiteks sõnumi, e-kirja või Twitteri säutsude vahendusel. Uuringus tunnistas 96 protsenti naistest ja 92 protsenti meestest, et on saatnud romantilisi e-kirju oma armastatule.

Sõnumite teel on armastust avaldanud 97 protsenti naistest ja 89 protsenti meestest. Twitteri säutsude puhul olid protsendid madalamad – 43 protsenti naistest ja 39 protsenti meestest on kasutanud Twitterit armsamaga sõnumite vahetamiseks.

Küsitluse tulemusel selgus ka, et 57 protsenti naistest ja 52 protsenti meestest on alles hoidnud armastuskirju, mis on neile kunagi saadetud isegi pärast uude suhtesse astumist.

Digitaalseid armastusavaldusi hoiavad suurema tõenäosusega alles naised: 62 protsenti salvestab armastusest tulvil e-kirju ja 32 protsenti sõnumeid. Vaid 37 protsenti meestest hoiab alles armastuskirjana mõeldud e-kirju ja 15 protsenti jätab alles armsamalt saadud sõnumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles