Kas kooselu pärast petmist on hea mõte?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Stewart ja Robert Pattinson
Kristen Stewart ja Robert Pattinson Foto: AP / Scanpix

Kuuldavasti on Robert Pattinson ja Kristen Stewart ära leppinud ning elavad lausa koos. Petmise eest andestamine on üks asi, kooselu hoopis teine. Kas Pattinson tegi õige otsuse?

Kuigi keegi ei saa veel väita kindlalt, kas see suhe teisel katsel ka püsima jääb, on selge, et paar üritab oma purunenud suhte tükke taas kokku liimida, kirjutab YourTango.

Paljudel naistel tuleb silmitsi seista petmisega, seega tekib küsimus: kas peaksid koos olema kellegagi, kes on sind korra petnud? Ja veelgi enam, kas koliksid temaga kokku?

On inimesi, kes arvavad, et petmine on andestatav, sest kõik ju teevad vigu. Kuid kas kõiki vigu tuleks võrdsena kohelda? Kahjuks mitte.

Kaks täiesti erinevat viga on näiteks see, kui unustad nõudepesumasina tühjendada ja magad oma ülemusega. Võib ju olla kerge oma eksile andestada, kuid see ei tähenda, et koos elama hakkamine on kõige tervislikum samm sellisel hetkel.

Leppimine kellegagi, kes on su usaldust eelnevalt reetnud, on ülesmäge liikuv võitlus. Andestamine ei tähenda, et tema teo haavad kaoks. Sul võib olla keeruline teda uuesti usaldama hakata ja see on õigustatud.

Sinu sees võib endiselt olla intensiivne viha, mis tekitab sinus ebameeldivat tunnet oma partneri suhtes. Või tunned sa, et sind sunnitakse juhtunut unustama ja edasi liikuma.

Petmine ei pea tähendama suhte lõppu. On võimalik olla õnnelikus suhtes kellegagi, kes on sulle kunagi haiget teinud, aga sa pead enda ja oma partneriga aus olema. See võib tähendada, et teil tuleb ette palju pikku ning emotsionaalseid vestlusi seoses sellega, mis ja miks juhtus.

Sel hetkel ära hoia oma tundeid tagasi. Kui sind on petetud, tunned end nähtamatu ja ebaolulisena ning tahad veenduda, et sind oleks kuulda. Ära tee partnerile järeleandmisi, kui peaksite ära leppima ning ära vabanda oma vajaduste pärast.

Kui partner tahab suhet parandada, siis seda ta ka teeb. See pole lihtne ettevõtmine, kuid teatud paaride jaoks on see vaeva väärt, samas kui teiste puhul võib selguda, et nende omavaheline side ei taastu enam kunagi pärast sellist hoopi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles