Kümme väärtuslikku õppetundi, mida elu meile annab

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi võtnud aega, et oma mõtteid ja käitumist analüüsida, vaadelnud oma elu ja ennast? Kas oled kunagi mõelnud, miks sa teed just seda, mida teed?

Kas oled kunagi peatunud ja maailma vaadelnud? Enamik meist elab autopiloodil ning me peatume harva või mitte kunagi, et mõelda, miks me nii elame. On mitmeid õppetunde, mida elu meile anda tahab ja siin on neist kümme, kirjutab Huff Post.

1. Muutumine on ainus kindel asi elus

Mida see tähendab? Seda, et pole tähtis, kui palju me soovime muutusi vältida, on see siiski võimatu, sest muutused on elus ainsad kindlad asjad.

2. Miski ei kesta igavesti

Miski ei kesta elus igavesti ja seetõttu peame õppima mitte liialt asjadesse, kohtadesse või inimestesse kiinduma, sest kunagi tuleb aeg nendega hüvasti jätta ja neil minna lasta.

3. Arvustame teisi nende asjade pärast, mida pole endas aktsepteerinud

Omadused, mis meile teistes ei meeldi, on täpselt need samad, mis meile enda juures ei meeldi. Paljud meist ei saa sellest kunagi aru ja lähevad närvi, kui kuulevad midagi sellist, eriti seetõttu, et kõik on endast niivõrd heal arvamusel ning arvavad, et on ideaalsed.

4. Armastust ei saa peale sundida

Armastus tuleb siis, kui ta tulla tahab, mitte siis, kui meie seda tahame. Pere, sõbrad, kolleegid, armsamad – nad kõik armastavad meid seetõttu, et on ise valinud seda teha, mitte seetõttu, et meie seda tahame. Sama kehtib ka su enda kohta. Armastust tuleb tunda, nautida, kuid mitte teistele peale suruda.

5. «Kuidas inimesed meid kohtlevad, on nende karma, kuidas me sellele reageerime, on meie karma» Wayne Dyer

Kui oled õnnelik ja oma eluga rahul, käitud lahkelt, rõõmsalt ja armastavalt teiste suhtes. Seda nii seesmiselt kui ka välimiselt ja pole tähtis, kui õelalt inimesed sinuga aja jooksul käituvad, jääd ikkagi rahulikuks, vastates nende käitumisele armastavalt – sest see on see, kes sa oled ja sa annad edasi seda, mis on sinu sees.

6. See, millele me vastu võitleme, jääb

Mida rohkem me teatud asjade vastu võitleme, seda enam panustame nende kasvamisse ja kindlustame, et need jäävad meie igapäevaellu. Õpi keskenduma sellele, mille poolt sa oled ja sellele, mida soovid oma ellu tuua ning vaata, kuidas su elu hakkab muutuma.

7. Meie mõtted loovad meie reaalsuse

Oleme selles konkreetses punktis tänu oma mõtetele ning meie elud näevad seesugused välja meie korduvalt mõeldud mõtete tõttu. Kui meie mõtted on puhtad, positiivsed ja annavad jõudu, loome positiivseid ja jõudu andvaid uskumisi enda ja oma elu kohta ning meie teod on nende mõtete ja uskumiste peegeldused.

8. Su elus tuleb kord aeg, mil pead tõesti lahti laskma

Kui saabub aeg teatud asjadel minna lasta, ära võitle sellele vastu. Luba enesel kogeda elu, luba enesel kasvada, õppida ja areneda, luba enesel olla õnnelik.

9. Kahetseme tegemata asju rohkem kui tehtud asju

Kui tahad midagi teha, kuid kardad seda, mis võib hiljem juhtuda, pea meeles üht uuringut, mis viidi läbi vanemate inimeste seas. Sellest selgus, et vanemas eas on inimestel palju kahetsusi seoses tegemata jäänud asjadega, mille jaoks neil puudus julgus.

10. Sa ei saa kontrollida teiste inimeste käitumist, sulle võib vaid tunduda, et saad

Mida lähedasemana end kellegagi tunneme, seda enam tekib tunne, et meil on õigus teda kontrollida, taipamata, et tegelikult saame kontrollida vaid meie suhtumist temasse ja tema käitumisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles