Ingrid Paats – hingelt tagasihoidlik, kuid loomingu poolest silmatorkav moekunstnik

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Paatsi moelooming: detail kollektsioonnist "Groovy Pool"
Ingrid Paatsi moelooming: detail kollektsioonnist "Groovy Pool" Foto: Kadri Bussov

Sel aastal on Tallinna moenädala kavas koos kogenumad moeloojad vähemkogenud kunstnikega. Ingrid Paats end küll veel moekunstnikuks nimetada ei julge, kuid temagi silmatorkavat ning värvilist loomingut saab sel sügisel moelaval näha.

Ingrid Paatsi moelooming on värviline ning üsna silmatorkav, samas ka väga lihtsalõikeline ja mugav. «Minu jaoks on olulised materjal ning kvaliteet. Kuna teen lõikest lõppviimistluseni toote ise valmis, pean arvestama oma oskusi, võimalusi ning ajalist ressurssi,» selgitas ta. «Mida aeg edasi, seda praktilisemaks oskan minna», nentis ta ja lisas, et tema loomingut ei kanna siiski need, kes kardavad värve.

Geniaalsete iluloojate loomingust lummatud naine on õppinud eeskujude najal. Ingridi eelmine kollektsioon, mis küll hävis tulekahjus enne kui see päris valmis sai, oli inspireeritud Gustav Klimtist, uue kollektsiooni jaoks on ta süvenenud Antoni Gaudi maailma.

«Kui päris aus olla, ei tahaks ma veel end moekunstnikuks nimetada, suur tee on veel minna.» ütles ta tagasihoidlikult. «Ma õpin läbi praktilise töö. Nimetan ennast hetkel õpilaseks, tunnen suurt aukartust tõeliste meistrite ees.»

Loomult on Ingrid siiski positiivne ja talle meeldib enesehävitajalikult tööd teha. «Eks on ikka hetki, kus pisarad voolavad ja tahaks kõigest loobuda, aga kui mõistan, et ma midagi muud ka paremini teha ei mõista, kuivatan pisarad ära,» nentis ta. «Ma ei ole veel nii kaugel, et peaksin end kogu Eestile tõestama, küll aga pean tõestama end iseendale ja see on üsna raske. Aga usun, et kui pühendumusega kogu elu tööd teha, siis jääb lõpuks ka hing rahule.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles