Laval on narkodiilerid, vargad ja mõrtsukad ehk iludusvõistlus naistevanglas

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iludusvõistlus (pilt on illustreeriv)
Iludusvõistlus (pilt on illustreeriv) Foto: Reuters

Nähes neid naisi säravates kostüümides ja sulgedega kaunistatud peakatetes, võiks arvata, et nad valmistuvad karnevali või tantsuetenduse jaoks. Kuid tegelikult on naised kinnipeetavad ja osalevad vanglasisesel iludusvõistlusel.

El Buen Pastori naistevangla Kolumbias on «koduks» narkodiileritele, mõrvaritele ja pisikriminaalidele ning ilmselt on see üks viimaseid kohti, kus eeldaks värviliste sulgede, kirjude kostüümide ja ettevaatlikult peale kantud meigiga ilustatud vaatepildi nägemist, kirjutab Daily Mail.

Kuid vanglapersonal korraldab rehabilitatsiooni programmi raames naistele igal aastal septembrikuus iludusvõistluse.

El Buen Pastori vanglas on üheksa vanglatiiba, igaüks neist mahutab 100-250 naist. Igast tiivast valitakse üks esindaja, kellest saab vangla iludusvõistluse kandidaat. Kinnipeetavad valmistuvad võistluseks nädalaid, püüdes end vormi saada.

Iludusvõistluse koordinaator ütles, et asjaolu, et need naised on oma elus vigu teinud ei tähenda, et nad ei tohiks end inimese või naisena tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles