Iraanlanna peksis usujuhi läbi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanlanna peksis usujuhi läbi
Iraanlanna peksis usujuhi läbi Foto: SCANPIX

Iraani naistel ei pruugi just palju õigusi olla, kuid see ei tähenda, et iraanlannad ei suuda enda eest seista.

Iraani keskosas asuva Semnani piirkonna Shahrmirzadi usujuhi väitel peksis üks naine ta läbi, edastab Huffington Post.

Usujuht soovitas kahel mošeest möödunud naisel, kes mehe arvates ei olnud piisavalt kaetud, end korralikult kinni katta.

Usujuht Ali Beheshti sõnas kohalikule uudisteagentuurile Mehr, et tema arvates rikkusid naised islamiseadust, mille kohaselt naised peavad avalikus kohas olles olema kaetud.

Üks naistest eiras seda reeglit ning ei allunud mehe korraldusele.

«Ta mitte ainult ei olnud korralikult kaetud, vaid ta ka solvas mind. Ma soovitasin tal reeglitele alluda, kuid ta hakkas mind sõimama ja tungis kallale. Naine lükkas mind ja ma kukkusin. Siis tundsin, kuidas hakkasin lööke saama,» meenutas usujuht.

Mehe sõnul oli ta peksmise tõttu kolm päeva haiglas. Peksmisest on möödas juba mõnda aega, kuid usujuhi kinnitusel on tal raskusi igapäevaste asjadega hakkama saamisega. Ta naine peab teda pidevalt aitama.

Iraani seadused näevad alates 1979. aasta islamirevolutsioonist ette, et naised peavad kandma nii pead kui keha katvaid laiu rõivaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles