Kaheksa lihtsat viisi, kuidas kodus tolmu hävitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tolmurullid toanurgas ei tee rõõmu ühelegi koduperenaisele ja sageli tundub, et olenemata hoolsast koristamisest on tolm poole päeva pärast tagasi.

Tolm koosneb õietolmust, surnud naharakkudest, karvadest ning kanga ja paberi kiududest. Mida rohkem seda koguneb, seda halvemini mõjub see astmahaigetele ja allergikutele. Lisaks elab tolmu sees tolmulestasid, kirjutab Fox News.

Tolmuvaba kodu ei ole olemas, kuid sul on siiski võimalik soovi korral oma elamist võimalikult puhtana hoida.

Vaheta kord nädalas voodipesu

Tolmulestade meelispaikadeks on linad, padjad ja madratsid. Sellest peaks piisama, kui investeerid madratsikattesse ja vahetad voodipesu kord nädalas.

Hoia kapid korras

Kapis olevatelt riietelt pudeneb pidevalt imepisikesi kangakiude. Iga kord kui kapiukse lahti teed, tuleb sealt pahvakas tolmu. Hoia riideid, mida sa regulaarselt ei kanna, eraldi kottides või karpides.

Hoia põrandad puhtad

Ära ignoreeri maas vedelevaid riideid, mänguasju, ajakirju, raamatuid või teisi esemeid, mis on sinna jäetud. Nende ümbert koristamine tolmuprobleemi ei lahenda.

Ütle vaibale «ei»

Vaip on küll ilus ja pehme, kuid see nõuab pidevat hoolt ja peidab endas ohtralt tolmulesti. Isegi siis, kui tõmbad iga päev vaipa tolmuimejaga, ei pruugi see aidata tugeva allergia põdejat.

Klopi õues

Klopi õues kõike, mida on võimalik endaga kaasa võtta: vaipu, tekke, patju jne. Tolmulestad ei kannata miinuskraade – vii talvel voodipesu õue tuulduma. Pehmeid mänguasju saad «karastada» sügavkülmikus.

Tolmutajad

Tolmuhari paneb vaid tolmu lendlema ja hiljem maandub see kuskil mujal, kuid lahti sa sellest ei saa. Kasuta tolmu pühkimiseks niisket rätti või vana sokki.

Liigu koristades ülevalt alla

Tolmu pühkides alusta lae alt, et saaksid kogu tolmu kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles