Meeste nägemus ideaalsest abikaasast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi naistel on võrreldes mõnekümne aasta taguse ajaga tänapäeval rohkem õigusi ja vabadust, ei ole meeste arusaam ideaalsest kodusest perenaisest oluliselt muutunud.

Uuringu järgi tahab enamik mehi «traditsioonilist» abikaasat, kes on hea perenaine, vahendab geniusbeauty.com. Naised soovivad meest, kes austaks nende arvamust ja oleks pere leivateenija.

Kõige olulisemad naise omadused

Yorkshire sotsioloogide tehtud uuringus osales 1500 inimest. Kui neilt küsiti, et millised on abikaasa kõige olulisemad omadused, siis 44 protsenti meestest vastas, et selleks on majapidamise eest hoolitsemine ning 39 protsenti pidas selleks söögitegemise oskust. Vaid 16 protsenti pidas selleks majanduslikku iseseisvust.

Kõige olulisemad mehe omadused

Samale küsimusele vastates leidis 41 protsenti naistest, et kõige olulisem on mehe puhul võime austada naise arvamust. 38 protsenti pidas aga kõige olulisemaks mehe finantsseisu.

Millised peaksid mehed naiste arust olema?

Naist austama – 41 protsenti

Heal majanduslikul järjel – 38 protsenti

Olema hea isa – 27 protsenti

Oskama aiatöid – 25 protsenti

Pidama peret kõige tähtsamaks – 22 protsenti

Millised peaksid naised meeste meelest olema?

Hoolitsema majapidamise eest – 44 protsenti

Süüa valmistama – 39 protsenti

Koristama – 33 protsenti

Olema hea ema – 31 protsenti

Austama mehe arvamust – 31 protsenti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles