Toitumisteadlane: kala kasulikkus on ülehinnatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odav ja kiire alternatiiv lihatoitudele on maks
Odav ja kiire alternatiiv lihatoitudele on maks Foto: AFP / Scanpix
Kanada toitumisteadlase juhitud uuring näitas, et üldlevinud arvamus, nagu aitaks kala söömine südamehaigusi ennetada, ei pruugi paika pidada.

Toronto ülikooli toitumisteadlase professor David Jenkinsi juhitud uurimisrühm leidis varem kogutud teaduslikke andmeid analüüsides, et taimetoitlastel pole suuremat südamehaiguste riski kui kalasööjatel, vahendab Healthday.

Jenkins usub, et varasemates uuringutes leitud seos, nagu aitaks rohke kalasöömine südame-veresoonkonda tervena hoida, ei pea paika. Tema arvates on kalasööjate süda tervem hoopis seetõttu, et neil inimestel on ka muus osas keskmisest tervislikumad eluviisid.

Kala sisaldab Omega-3 rasvhappeid, mis usutakse aitavat südame-veresoonkonna tervist hoida. Kalaõlisid on kasutatud ka mitmete haiguste, näiteks dementsuse, vähi, multiskleroosi ja Crohni tõve ravis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles