Moegalerii: juubelit tähistav Stockmann peab moes kõige olulisemaks stiili

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

150. aasta juubelit tähistav Stockmann väärtustab disaini ja soovitab iga trendi keskelt leida üles oma stiil.

1862. aastal asutas Georg Franz Stockmann Helsingis kaubamaja ja sel aastal tähistab Stockmann oma 150. juubelit. «Meie pikk ja edukas ajalugu annab meile julguse olla oma klientidele teejuhtideks, jagamaks asjatundlikke soovitusi ja aidata üles leida kõige sobivamad tooted igaks olukorraks. Seetõttu on Stockmanni sõnumiks sel sügisel Shopping Guide. Meie personal on justkui giid Stockmanni kliendile, kes aitab paremini orienteeruda nii disaini-, moe- kui ka gurmeemaailmas,» selgitas Stockmanni turundusjuht Erica Järv.

Juba aastaid on Stockmann septembrit alustanud erinevate maa- ja suurlinnade kampaaniatega, mille abil on klientideni toodud kätte killukesi laiast maailmast. «Oleme pakkunud parimaid palasid Pariisist ja New Yorgist, Shanghaist ja Bostonist, Barcelonast ja Roomast. Soomes on disainiteema praegu eriti aktuaalne, kuna Helsingi naudib käesoleval aastal maailma disainipealinna staatust ja seetõttu otsustasime oma selleaastase sügiskampaania pühendada disainile, moele ja gurmeele. Need on valdkonnad, milles Stockmann end kõige kogenumaks peab ja oma klientidele ostujuhiseid uhkusega jagab,» sõnas Järv.

Moes peab Stockmann kõige olulisemaks stiili. On rõivaid, mis on alati moes ja mõistlik on poestangelt valida vaid selline must kleit, mis kõnetab ja tundub «minu». «Trendid on nagu trammid, mis tulevad ja lähevad, ent suurest trendibuketist võiks igaüks noppida oma õied, millest saavad garderoobi pikaajalised sõbrad ning mida ikka ja jälle kanda,» soovitas vabakutseline moekunstnik ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud Marit Ilison. Nii toetab rõivas kandja sisemist sära, lisab enesekindlust ja julgust olla «mina ise». Lisaks võivad stiili defineerida ka pisidetailid, nt stiilsed kõrvarõngad või värvilised sokid, mis on isikupärased ja kergesti vahetatavad. «Garderoobi võiks valida teadlikult ning selle eest hästi hoolt kanda – selliselt hoolitakse nii endast, rõivastest kui ka loodusest,» andis Ilison nõu.

Vaata galeriid Stockmanni juubeli puhul korraldatud moešõust, kus esitletakse sügismoodi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles