Mida teha pesus kokkutõmbunud särgiga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Viskasid pesumasinasse oma lemmiksärgi, mis varem ideaalselt seljas istus. Masinast võtad aga välja riideeseme, mis mahub selga vaid mudilasele. Enne kui vihasena särgi prügikasti virutad, proovi see õigesse suurusesse tagasi venitada.

Enamikku kokkutõmbunud rõivastest on võimalik tagasi venitada, kuid see nõuab pisut vaeva, kirjutab magazine.foxnews.com. Vaja läheb vaid aega, lihasjõudu ja juuksepalsamit.

Esimene samm

Täida kauss või puhas kraanikauss jaheda veega. Vesi ei tohi olla kuum, sest see paneb kanga veelgi enam kokku tõmbuma. Samuti ei saa see olla külm, sest siis ei saa palsam lahustuda. Paraja vee saad, kui tilgutad vett oma randmele ja see tundub jahe, kuid ei tekita külmavärinaid.

Teine samm

Vala veerand tassi palsamit vette ja aja see laiali. Selleks sobib ka kõige tavalisem ja odavam juuksepalsam. Palsam teeb kiud kangas pehmemaks, et saaksid särki venitada ilma seda kahjustamata.

Kolmas samm

Aseta särk ühtlaselt veepinnale ja vajuta see ettevaatlikult vee alla. Mida lamedamaks rõiva saad, seda ühtlasemalt imendub sellesse palsam. Jäta rõivas veerand tunniks ligunema.

Neljas samm

Kurna palsamiga vesi ära ja lisa kaussi/kraani puhas, jahe vesi. Pigista ettevaatlikult särki, et palsam sellest välja tuleks ja jäta veel viieks minutiks ligunema. Seejärel korda protsessi puhta veega, kuni palsamit särgist enam ei eraldu.

Viies samm

Pigista võimalikult palju vett riidest välja ja laota särk puhaste rätikute peale. Aseta üks käsi krae peale ja venita teise käega särki alumisest osast. Jätka särgi kehaosa venitamist väikeste lõikude kaupa.

Kuues samm

Venita särki ka laiemaks, hoides käsi samal kõrgusel, et tulemus jääks ühtlane. Kui varrukad on liiga lühikesed, siis tõmba neid alla ja kergelt ka küljele, et taastada nende loomulik kuju. Jäta venitatud särk rätiku peale, õhu kätte kuivama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles