Tänapäeva mehed eelistavad naiste intelligentsust välimusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeva mehed eelistavad naiste intelligentsust välimusele
Tänapäeva mehed eelistavad naiste intelligentsust välimusele Foto: SCANPIX

Briti Yorki ülikooli psühholoogide uuring näitas, et tänapäeva mehed naudivad naiste juures nende intelligentsust, mõttetööd ja arukust, mitte välimust ja söögitegemise oskusi.

21. sajandi naised seevastu eelistavad meeste juures füüsilist atraktiivsust, mitte niivõrd seda, kui palju nad teenivad, edastab The Telegraph.

Lääneriikides on sugude traditsioonilised rollid hakanud hääbuma ning sugudevaheline lõhe vähenema. Partneriotsingul ei lähtuta enam vanadest traditsioonilistest mudelitest.

«Mehed on hakanud hindama naiste nutikust rohkem kui seksapiilset välimust. Naiste suurem  majanduslik sõltumatus on viinud selleni, et ei naised ei otsi enam partnerit, kes oleks jõukas,» selgitasid psühholoogid.

Teadlased uurisid 12 000 inimest rohkem kui 30 riigis, et leida, millised on partnerivaliku prioriteedid.

«Näiteks sellistes riikides nagu Suurbritannia ja Rootsi, on mehed naiste juures hakanud üha enam hindama intelligentsust ja loogilist mõtlemist ning kena välimus ja kokakunstioskused on nihkunud tagaplaanile,» sõnas uuringut juhtinud psühholoog Marcel Zentner.

Traditsiooniliselt meeldivad naistele jõukad mehed, kes on head perekonna toitjad. Kuid mida võrdsemad on naised ja mehed ühiskonnas, seda vähem otsivad naised sellist meest. Kuna naised on hakanud meestega enam-vähem võrdselt teenima, siis ei ole mehe jõukusel enam nii suurt tähtsust.

«Naiste jaoks on meeste välimus ja sportlik keha hakanud üha suuremat rolli mängima. Meestel võib raha olla, kuid see ei ole enam prioriteediks,» sõnas Zentner.

Globaalne sugudevahelise erinevuse indeks on 135 riigi kohta. Selle kohaselt on Island see riik, kus on meeste ja naiste haridus- ja tööalaste ning poliitikaga tegelemise võimaluste vaheline lõhe kõige väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles