Kümme halba harjumust, mis võivad suhte hävitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord võib suhtele saatuslikuks saada pealtnäha täiesti süütu asi.

«See on nii, sest pisiasjad võivad akumuleeruda ja partnerid hakkavad seetõttu teineteisest kaugenema,» selgitab pereterapeut ja psühholoog Victroia Fleming portaalis Redbook. «Hetkel tühise apsuna tunduv probleem hakkab lumepallina veerema, kui sellega ei tegeleta. Sellepärast ongi oluline, et partnerid oleksid kohe paindlikud ning oskaksid asjasse suhtuda aususe ja huumoriga, et olukord omavahel läbi rääkida. See tagabki eduka abielu.»

Hoia end järgnevate halbade harjumuste eest, et oma abielu säästa.

Eksi jälgimine Facebookis

Loomulik, et tunned huvi oma endise kaaslase järele, kuid kui käid pidevalt tema kontot jälgimas, siis võib see olla vihjeks, et täidad nõnda mingit tühimikku, mida sinu kaasa ei kata. Pealegi on alati võimalus, et jääd vahele. Eksiga ei õnnestunud suhe omadel põhjustel, mistõttu võiksid kulutada oma energiat pigem praeguse suhte parandamisele.

Eelistad telefoni head-ööd-musile

Paljud meist on oma seadmete orjad, aga maailm ei saa otsa, kui sa ei kontrolli oma e-kirju õhtul kümnest hommikul seitsmeni. Võib juhtuda, et näpid nutitelefoni või istud arvuti taga just selleks, et suhtega tegelemist vältida. On väga oluline, et suudleksid oma kallimat enne magamaminekut, sest see on üks parimaid viise, kuidas lähedustunnet väljendada ja näidata, et abikaasa on sulle prioriteet.

Unustad oma naljasoone

Kui kogu aeg kulub pigem suhte logistikale kui sellest tulenevate hüvede nautimisele, siis on lihtne langeda korterinaabritele sarnasesse suhtesse. Otsi võimalusi, kuidas olla mänguline, ka rasketes olukordades. Huumor aitab kriitika loominguks pöörata ja see on suhtes väga oluline komponent.

Sa ei ütle välja, kui palju teda hindad

Mõni mees igatseb kiitust iga kord, kui ta on oma taldriku ära pesnud. Selle asemel, et mehele kaela karata etteheidetega, kui palju temaga võrreldes teed sina, pigem kiida teda. See on parim lähenemine, kui soovid, et ta edaspidigi midagi teeks.

Su elus on energiavampiire

Kui sul on nigelaid sõpru või lahendamata ülesandeid, mis su mõtteid koormavad, siis võivad need imeda sust energia, mida sooviksid tegelikult oma partnerile kulutada. Mida paremini saad hakkama abieluväliste stressiallikatega, seda paremini tuled toime ka oma suhtega.

Veedate liiga palju aega eraldi

Kui sinu kaasa ei ole nii seltsiv kui sina ja eelistab kodus aega veeta, siis võiksid mõelda, kui palju on sul mõistlik üksi erinevatel üritustel käia. Kooselu eeldab kompromisse ja kui teil ei jää ühist aega, mil koos olla, hakkab suhe selle all kannatama.

Unepuudus

Uuringud on näidanud, et kui partnerid magavad liiga vähe, siis kannatab ka suhe. Väsimus teeb pahuraks ja nii on ka tülid kergemad tekkima.

Näägutad

Aus suhtlemine on suhte alus, aga päris kõigest ka rääkima ei peaks. Kui tahad järjekindlalt kiskuda mõttetute pisiasjade kallal, siis viib see juba suuremate probleemideni. Katsu näägutamist kontrolli all hoida ja teil on mõlemal parem olla.

Ostude kohta valetamine

Märkasid ehk möödaminnes ahvatlevat sooduspakkumist ja ületasid oma eelarvet? Kui hakkad valetama ja varajama, et tülitsemist vältida, siis teed sellega oma suhtele karuteene. Seega annad parterile suhtes automaatselt autoriteetsema positsiooni ja tasakaal suhtes kaob.

Jagad lastele rohkem tähelepanu kui abikaasale

Sageli on emad oma lastest vaimustuses ja ka muretsevad nende pärast palju. Lastega seotud igapäevatoimingud on kõikehõlmavad. Kui hakkad pidevalt lapsi mehele eelistama, jääb suhe tagaplaanile. Lähisuhe vajab aga samuti aega ja tähelepanu. Ära jäta seda unarusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles