Hämaras restoranis einestavad inimesed söövad vähem

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjas Psychological Reports avaldatud värske uurimistöö tuletab meelde, kui olulist rolli mängib tervislikul einestamisel ka söövat inimest ümbritsev keskkond ja sellest tulenevad signaalid.

Brian Wansink ja Kogert van Ittersum tegid katse, milles muutsid ühes kiirtoitu pakkuvas restoranis valgustust õdusamaks ja muusikat pehmemaks, et külastajad tunneksid end rahulikumana, vahendab teadus.err.ee.

Hubasem olek suurendas ka toiduga rahulolu ja kuigi keskkond ei mõjutanud eelistusi toidu tellimisel, siis hakkasid inimesed rasvast toitu rohkem järgi jätma. Teadlaste hinnangul sõid külastajad ärevust maandavas õhkkonnas keskmiselt 18 protsenti vähem kaloreid.

Uuringu autorite selgitusel tundsid kliendid hubases keskkonnas toidu nautimisest suuremat mõnu, kuid seetõttu ei hakatud mitte rohkem sööma, vaid vähem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles