Kuidas oma unistuste töökohta kaua aega «pidada»

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://theundercoverrecruiter.com/wp-content/uploads/dream-job-now.jpg

Töö leidmine on suur asi ja on õnn, kui saadakse just see nn unistuste töökoht. Kuid nüüd on järgmine küsimus – kuidas oma suurepärast töökohta hoida?

Mõnikord on rõõm alguses nii suur, et ei märkagi väikseid asju, mis aina ja aina aja jooksul ilmnema hakkavad, kirjutab Forbes. Ja kui jätta need märguanded vastamata, võivad asjad hakata allamäge minema. Kui kavatsed selles ettevõttes pikemalt peatuda, siis hoia neis aspektides silmad lahti: 

Märka! Vaata, et pisiasjad ei jääks tähelepanuta. Hunnik väikseid vigu loob lõpuks mulje ühest suurest veast. Jälgi, kuidas töökaaslased omavahel suhtlevad, kas nad naeratavad ja kuidas asjadele reageerivad. Kui ei, siis küsi, kas oled midagi valesti teinud. Ära teeskle, et midagi ei juhtunud.

Väldi mugavat rahulolu. See, mida sa oled alati samamoodi teinud, pole enam piisavalt hea. Väärtuslikeks peetakse neid töötajaid, kes õpivad, võtavad riske ja otsivad pidevalt viise, kuidas protsesse paremaks muuta. Neil on alati ideid, kuidas asju teha kiiremini ja odavamalt.

Küsi ise tagasisidet. Kui firma ei hinda inimeste töö tulemusi reeglipärast, siis küsi seda ise. On võimatu muuta oma töös midagi paremaks, kui sa ei tea, mis sinu tööst arvatakse. Nähtamatuid ootusi ei saa täita.

Dokumenteeri oma tulemusi. Sisetunne võib olla petlik ja sulle võib tunduda, et oled töö juures tulemuste poolest tipus. Võib-olla on sulle seda isegi öeldud. Kuid seni, kuni head töötulemused pole paberil mustvalgel kirjas, ei tähenda nad midagi. Ajas võivad inimeste arusaamad ja mälestused vägagi muutuda.

Tea, mis teised sinust arvavad. Milline on sinu staatus teistega võrreldes, mida nad sinust arvavad ja kes on sinu liitlased. Kui sa arvad, et sind armastatakse, sest vastupidist pole ju keegi väitnud, siis tegelikkus võib olla midagi muud. Kui teistele antakse eriprojekte, mis oleksid sobilikud ka sinule, siis on aeg uurida, miks sinust mööda minnakse. Kui sind pole enam kutsutud olulistele vestlustele, kus sa varem osaline olid, siis on midagi valesti.

Ole initsiatiivikas. Ära oota, et keegi osutab sinu vigadele, vaid tunnista oma vigu ja paranda need kiiresti. Õpi uusi oskusi ja näita seejuures üles algatusvõimet.

Ära unusta oma tutvusringkonda. On kerge kohaneda uue rutiiniga ja uskuda, et tulevikus enam kunagi ei pea sa uuesti tööd otsima. Ära lase ennast hetkelisel mugavustundel ära petta. Maailm muutub jätkuvalt ja töö osas ei ole kellelgi kunagi täielikku kindlustunnet, sellepärast ei tohikski nüüd oma suhtlusringkonda nö välja lülitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles