Kui mees on noorem - kas vanus loeb?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cosmopolitan

Seksikas, spontaanne ja superkuum – põhjuseid, miks deitida noorema kutiga, on palju. Aga kas ta ka tõsise suhtega hakkama saab?

Kui Aile (33) hakkas Oliveriga (25) väljas käima, oli nende omavaheline keemia hoolimata kaheksa-aastasest vanusevahest fantastiline. Vanusest tingitud erinevused tulid ilmsiks, kui mängu astusid Aile sõbrad. «Rääkisime omavahel, kui suurepärane oli 90ndate muusika ja kultuur, mille peale Oliver ütles, et tema astus siis alles põhikooli,» meenutab naine. «Ühel teisel korral, kui veetsime aega tema noorte sõpradega, oli jälle minul keeruline nendega ühist keelt leida.»

Popkultuuri mittemõistmine on vaid üks väljakutse, mis saadab paare, mille üks liige on teisest aastaid noorem, ütleb psühholoog Sue Miller. «Paljud naised tahavad oma ellu lõbu ja spontaansust, mida noorem mees suudab sageli rohkem pakkuda kui omavanune. Ent kui teie ootused on täiesti erinevad, võivad hakata suhet varjutama pinged ja hõõrdumine. Näiteks teist üks võib tahta paikseks jääda, teine aga jätkuvalt pidutseda.»

Mil moel teha kompromisse? Kuidas leida lõbus noor kutt, kes on valmis tõsiseks suhteks?

Võta pinged maha

Kui sina ja su sõbrannad räägite Swarovski kividega sõrmusest, kuid tema oma sõpradega valmistub parasjagu järgmiseks surfireisiks, ei pruugi te viibida samal tulevikulainel. «Kui kõik sinu sõbrad on kihlatud ja saavad lapsi, võib mees tajuda pinget ning proovida põgeneda,» ütleb psühholoog Meredith Fuller.

Selle asemel et külvata kodu üle pruudi- ja koduajakirjadega, soovitab Fuller mehelt küsida, millisena ta näeb oma elu 40selt. «Sa ei saa sundida teda tegema, mida ta ei soovi, aga sa võid ta panna peegeldama neid väärtusi, mis on talle olulised. Kui mees ütleb, et ei kujutle end isana, ära ürita teda muuta. Kui ta aga arvab, et soovib paari last, kuid mitte kohe, on sul temaga lootust.»

Pea ka meeles, et teda ei hoia tagasi vaid vanus. «Praeguse noore põlvkonna vanemate seas on lahutuste arv läbi aegade suurim,» märgib Miller.

Generatsioonid ongi erinevad

Kui sinu probleemiks on midagi sarnast nagu Ailel ehk teineteise sõprade mõistmine muutub keeruliseks, on parim lahendus probleemi kiire selgitamine. «Kui teemaks on mõni film või bänd, pead selle paari sõnaga oma partnerile lihtsalt lahti seletama. Nii mõistab ta konteksti ja suudab seda seostada enda kogemustega,» soovitab Fuller.

Aile ja Oliver otsustasid veeta rohkem aega sõpradega, kelle seltsis nad mõlemad tunnevad end hästi. «Nüüd saab Oliver paari minu sõbraga paremini läbi kui ma ise,» muigab Aile.

Kohanda oma ootusi

Noorema kutiga deitides teenid temast arvatavasti rohkem, mis võib samuti suhtes pingeid tekitada. Ja vanusevahe ei pea aastates üldse suur olema, et tekitada omavahelist hõõrdumist. Leele (28) sai see selgeks siis, kui ta alustas käimist Markoga (26), kes tol ajal õppis veel ülikoolis. «Mulle meeldis väga mõnikord väljas õhtustada, Markol aga polnud kunagi raha – tegin talle alati õhtusöögi välja.»

Fuller soovitab selliste olukordade lahendamiseks teha kompromisse. Näiteks täna maksad prae eest sina, aga järgmisel nädalal teeb tema sulle mõnes taskukohases hiinakas välja. Olukorda võib ka teisiti lahendada. «Kui ta valmistaks sulle igal õhtul maitsva õhtusöögi ja peseks ka nõud ära, oleksitegi tasa,» soovitab Fuller.

Ja ära unusta, et ka noored poisid kasvavad suureks. «Nüüd, kui Marko tööl käib, tahab ta iga kord ise arve maksta,» sõnab Lee. «Ei ole head halvata. Tal ei olnud küll meie suhte algusaegadel eriti raha, aga meil oli ja on väga hea koos olla!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles