Põhja-Korea esileedi kandis esmakordselt pükskostüümi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ri Sol-ju (paremal)
Ri Sol-ju (paremal) Foto: SCANPIX

Põhja-Korea noor esileedi on oma riigis moeikooniks, näidates läänelikke trende.

Ri Sol-ju külastas koos oma abikaasa, Põhja-Korea juhi Kim Jong-uniga Pyongyangis Taedonggangi telliskivitehast, kus oli pükskostüümis, edastab The Telegraph.

Ri üllatas maailma paar nädalat tagasi sellega, et kandis kallist Diori käekotti, mille hind on selle riigi keskmine aastapalk.

Nüüd näitas Põhja-Korea televisioon esileedit tumedas kostüümis ning valgetes kingades.

Ri Sol-ju on endine Põhja-Korea popstaar ning arvatakse, et ta vanus on üle 20 aasta.

Alates selle aasta juulist on naine avalikkusse ilmunud värvilistes disainkostüümides ja –kleitides.

Põhja-Korea eliit kannab tavaliselt tumedates toonides lihtsalõikelisi rõivaid, kaasa arvatud naised. Põhja-Koreas on kirjutamata reegliks, et naised tohivad kanda konservatiivse lõikega sirgeid seelikuid, mis ulatuvad allapoole põlve.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap andmetel ei kanna Põhja-Korea naisametnikud tavaliselt pikki pükse. Erandiks on vaid endise riigijuhi Kim Jong-ili õde Kim Kyung-hee.

Ri ilmumine avalikkuse ette tavapärasest erinevas rõivastuses olevat märgiks, et see Šveitsis hariduse saanud naine soovib oma riigis trende luua ning moodi muuta.

Kim Jong-un on viimasel ajal külastanud paljusid tootmisettevõtteid ja tehaseid, tutvudes nende toodanguga.

Poliitikavaatlejate arvates soovib noor riigijuht juurutada Põhja-Koreas midagi Hiina kapitalistliku kommunismi sarnast.

Samas hoiatavad paljud maailma organisatsioonid, et Põhja-Korea näljahäda kestab.

«Põhjakorealastel on juba pikka ega toitu nappinud. Nende menüü on olnud aastaid samasugune – mais ja riis. Neil on puudu valkudest ja rasvadest,» tõdesid asjatundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles