Romi Hasa pani tütre Helsingis soomekeelsesse kooli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romi Hasa koos abikaasa Petteri Hasa ja tütar Lotta-Miiga
Romi Hasa koos abikaasa Petteri Hasa ja tütar Lotta-Miiga Foto: Helin Loik/ Naisteleht

Tele- ja raadioajakirjanik Romi Hasa asus soomlasest abikaasa Petteri ja kolme lapsega eelmisel suvel elama Helsingisse, kus vaim tütar Lotta Mii (6) praeguseks koolis käinud juba pool kuud - mullu tõi Romi ühe kolimispõhjusena välja just põhjanaabrite sümpaatsema koolisüsteemi, kuid nüüd möönab ta, et oma miinused on sellelgi.

«Lotta astus elukohajärgsesse soomekeelsesse muusikakallakuga algkooli - kool algas juba 14. augustil. Erinev on see, et esimene koolipäev ei ole pidulik. Ei ole valget pluusi ega viigipükse, aktust, astreid õpetajale ega isegi ühispildistamist - mul tuli lausa kerge nostalgia peale, sest Eestis on 1. september ikka teistmoodi koolipäev,» võrdleb Romi Õhtulehes.

«Siin kool lihtsalt algas pihta: õpetaja kogus lapsed välisuksel kokku ja alustas esimest tundi, lapsed olid suvistes igapäevariietes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles