Dieet ja trenn - positiivse mõtlemise viis reeglit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinu sõnakasutus mõjutab oluliselt su enesetunnet. Kui soovid kaalust alla võtta ja ei taha, et negatiivne suhtumine saaks eesmärkide täitmisel takistavaks teguriks, siis muuda teadlikult oma kõneviisi ja mõtlemist.

«Hiljem…»

Sageli lubame iseendale, et teeme midagi hiljem, kuigi me tegelikkuses kas ei taha seda üldse teha või tundub idee selle tegemiselt lihtsalt hirmutav, kirjutab Zest. See on ebaproduktiivne ja rikub tuju, sest sisimas tead kogu aeg, et miski ebameeldiv on ootel.

Selle asemel tee kõige ebameeldivam ülesanne kohe ära või istu maha ja mõtle hoolega läbi, mida sa peaksid tegema, et seda kaelast ära saada. Kui sul on kiire elu, siis ei ole kunagi lihtne vaba aega leida, et sellega hiljem tegeleda.

«Peaks…»

«Peaks» on raske koormaga sõna. Kui sa mõtled kogu aeg, et sa peaks tegema midagi teisiti, peaksid olema niisugune või naasugune, siis tekitab see tugevaid süümepiinasid.

Vaheta sõnad «peaks tegema» sõna vastu «teen». Positiivne suhtumine võtab koheselt lausest emotsionaalse koorma, isegi kui sa otsustad viimaks seda mitte teha.

«Paha toit»

Kui suhtud toitu kui enda vaenlasesse, mis mõjutab see tugevasti su enesehinnangut. Toit on inimese küte, mitte vaenlane, sõber ega emotsionaalne toetaja. Kui su keha ütleb sulle, et tahab süüa, siis söö.

Mõtle aga järele, kas tahad maiustada iga kord, kui sul on halb tuju, oled stressis või vihane? Kui ongi nii, siis märka, et täidad toiduga emotsionaalset tühimikku ja selle asemel, et probleemiga tegeleda, maskeerid seda toiduga.

«Oleks…»

Unistad, et saaksid maagiliselt muunduda oma ideaalseks kehastuseks, kes on sale, tal on täiuslik karjäär ja ta elu on kui muinasjutt.

Unistamise asemel sea endale kindlad eesmärgid - rohkem trenni teha ja leida uus töö. Kui võtad endale sihikindla lähenemise, et oma soove täita, siis on võimalik ka nende saavutamisega algust teha. Iga kord, kui unistad, tuleta endale meelde, et unistustest saab reaalsus, kui oled oma elus aktiivne osaline, mitte segaduses pealtvaataja.

«Ma ei saa…»

Sisendades endale, et sa ei saa, ei suuda või ei jaksa, saadad ajule signaali, et sa ei saa teatud asjadega edukalt hakkama. Seega, isegi kui sa proovid, soosib su suhtumine läbikukkumist, sest oled ennast juba ette programmeerinud põruma. Ära ütle, et sa ei saa ja sul on palju lihtsam riske võtta. Isegi kui kõik ei lahene nii, nagu sa lootsid, siis sa vähemalt üritasid ning see teadmine annab sulle enesekindlust, et midagi muud proovida. See suurendab ka vastupidamist, mis aitab sul tunda end õnnelikuma ja kaitstumana.

Otsusta, kas tegemist on millegagi, mida sa tõepoolest füüsiliselt teha ei suuda või on see midagi sellist, mis sulle lihtsalt ei meeldi. Kui sa ütled, et sa ei suuda kümmet kilomeetrit joosta, siis olgu – sa ei saa ehk sellega hakkama praegu, kui sa ei ole treenitud, kuid kas asi võib tegelikult olla pelgalt selles, et sa ei viitsi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles