Briti naiste enimvihatud kehaosa on «sangad»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koledad hambad ja suur istmik Briti naisi ei traumeeri. Teine lugu on aga «sangadega», mida uuringu järgi kardavad naised kui tuld.

Küsitluse järgi on naiste kõige suurimaks mureks üleliigne rasv puusadel, vahendab Daily Mail. Teisele kohale jäid «sadulakotid» ehk rasvased reie välisküljed; kolmandale muffinit meenutav kõht, mis pressib üle püksiääre; neljandale käsivartelt rippuv nahk ja viiendale kohale jäid häbinimekirjas reite siseküljed.

Küsitluse tulemused kajastavad ka Briti naiste kehakuju muutumist. Kui varem oli rohkem pirnikujulise figuuriga naisi (suurem istmik), siis nüüd domineerib õunakujuline figuur, mis tähendab, et suur osa üleliigset keharasva koguneb vöökohta.

Lovelite kliiniku kaasasutaja Donnamarie McBride, kes oli ka uuringu korraldaja, selgitas, et nad on juba pikemat aega märganud, et naistele on probleemiks just puusad ja «sangad». «Rasv puusadel võib olla kõige silmatorkavam,» selgitas ta. «Seda on ka raske varjata, kui üritatakse kanda tänapäevast moodi, mis eeldab liibuvate teksapükste ja kehasse kleitide kandmist.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles