Milles seisneb üksinda einestamise võlu?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üksikud inimesed eelistavad einestada kodus koos kaabeltelevisiooniga. Restorani üksinda ei minda – seda peetakse seltskondlikuks ettevõtmiseks.

Tegelikult võib iseendaga eine jagamine olla tõeline kogemus. Seltskonna mõttes võid suhelda ettekandjate või teiste külalistega, aga kui eelistad üksindust, ei tule keegi sind segama, kirjutab Oprah.com.

Muide, uuringutega on kindlaks tehtud, et kaaslase koos väljas olles süüakse rohkem, seega üksi restorani minekul on lausa tervislik toime.

Siin on kolm nõuannet, kui plaanid üksinda välja sööma minna:

1. Kui tahad kellegagi juttu ajada, istu baari lähedale või vali restoran, kus saab teistega lauda jagada. Kui kumbki variant pole võimalik, palu lauda, kust oleks hea ülevaade kogu kohale või avatud köögile, kui seal juhtub see olema. Einesta enne või pärast tipptundi, siis on ettekandjal/kelneril rohkem aega juttu puhuda.

2. Kui tahad ainult oma toidule keskenduda, vali restoran, kus serveeritakse toitu väikestes kogustes, et saaksid võimalikult palju erinevaid maitseid proovida.

3. Kardad minna restorani üksinda? Võta kaasa raamat, aga ära ole terve õhtu telefoni otsas ega aja töö juttu. Üksinda söömise mõte on endaga kvaliteetaega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles