Rachel Zoe jagab stiilinõu

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rachel Zoe
Rachel Zoe Foto: Reuters

Rachel Zoe on kuulsuste stilist, disainer ja tal on omanimeline telesaade «The Rachel Zoe Project». Zoe kirjutab veebilehel Glamour.com, mida tasuks selga panna ja millest riiete valikul lähtuda.

Hakkasin teisi riidesse panema siis, kui olin alles 8-aastane. Sel ajal ma ei teadnud üldse, kes või mis on stilist. Üks mu klassivend kandis alati koolis jalgpalliriideid ja see häiris mind tohutult, sest ma teadsin, et tema pere käib hästi riides – nad kandsid alati Ralph Laureni rõivaid! Läksin ühel päeval tema koju ja panin voodile rõivad, mida kanda esmaspäevast reedeni. Kas see pole 8-aastase kohta veider? Aga klassivend pani need riided selga ja oli väga nägus!

Ma tean, et mood, stiil ja maitse on kõik subjektiivsed asjad. Aga igal naisel võiks ju mõnikord olla punase vaiba momente. Kas me kõik ei võiks oma unistustes elada? Seega, siin on minu stiilinõuanded, et end iga päev erilisena tunda.

Ära võta trende liiga tõsiselt. Sa pead tõlgenama seda, mis parasjagu moes on, et see sinu seljas hea välja näeks. Oluline on kombineerida erinevaid riideid nii, et lõpptulemuseks oleks kõige sinulikum komplekt. Näiteks liibuvad teksased on hetkel kuum sõna, aga need teevad minu jalad väga lühikeseks, seega ma kannan liibuvaid teksaseid ainult põlvini ulatuvate saabastega.

Ära kanna vales pikkuses pükse. Mul on valus vaadata, kui inimesed kannavad oma pikkuse jaoks lühikesi pükse. Reegliks on see, et püksid peaksid olema võimalikult pikad. Ideaalis võiks naistel olla erinevad püksid kontsade ja sandaalidega kandmiseks, aga kui selline võimalus puudub, siis tuleb valida. Kui eelistad kontsasid, vali võimalikult pikad püksid.

Ära sega erinevaid metalle kokku. Su käekotil on hõbedat, aga su kingad ja vöö on kuldsed. Mulle selline segamine ei meeldi.

Järgi teiste stiili. Vali keegi avaliku elu tegelastest välja, kelle stiili sa imetled ja kelle kehatüüp on sinu omaga sarnane ning jälgi, kuidas ta riides käib. Kuulsuste imiteerimine pole halb.

Ära lase piiratud eelarvel end takistada. Mõned inimesed minu tutvusringkonnas, kellel on kõige limiteeritum eelarve, omavad kõige suuremat stiili. Võtmeks on loomingulisus, et kokku sobitada asju, mis su garderoobis leiduvad. Isegi Lanvini kingadega naised sobitavad kingade juurde H&M'i või mõne muu populaarse riieteketi rõivaid. Tänapäeval on mood niivõrd kättesaadav, et väikese summa eest on kerge trendikas olla.

Mõtle üldmulje peale. Riidesse panek on peast jalgadeni kogemus, seega pead mõtlema, kuidas su meik ja juuksed kokku sobivad sellega, mis sul seljas on. Hobusesaba toimib alati.

Ära toetu ainult peeglile. Ma hea meelega ütleks: «Vaata peeglisse, et näha, mis kokku sobib ja sa tead, mida selga panna.» Aga enamikku see ei aitaks. Mõnikord on isegi minul raskusi! Peegel ei pruugi piisavalt aidata, aga kaamera ei valeta kunagi. Kui oled end riidesse sättinud, tee endast mitme nurga alt pilte, et näha, kas ja kuidas midagi sobib.

Pea meeles, et parim aksessuaar on alati su hoiak. Ma olen väga eneseteadlik oma põlvede suhtes – need on suhteliselt kondised – seega ma pole miniseelikut ega lühikesi pükse kandnud alates 17-eluaastast. Mõte seisneb selles, et hea välimuse nimel peab ka su enesetunne hea olema. Pead leidma tasakaalu sobivate riiete ja enesekindluse vahel. Pool ilust seisneb selles, et sa ise ennast ilusaks pead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles