Kuidas vabaneda pingest õlgades?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reisimise, töö ja perekonna vahel oma aega jagades pole ime, et nii paljud naised tunnevad korduvat pinget oma kaelas ja õlgades.

Aga ülakeha lihaste lõdvestamiseks pole tingimata vaja istuda pikas joogatunnis, piisab paarist venitusest, kirjutab Yahoo! Shine.

Joogaõpetaja Sarah Starr ütles, et peaaegu kõiki joogaharjutusi on võimalik kohandada nii, et neid saaks teha toolil istudes. «Toolil tehtud jooga võimaldab vähendada stressi ja pinget kehas enne, kui selle tulemusel lähevad lihased krampi,» selgitas Starr.

Kaela ja õlgade venitus

Istu sirgelt, võta parema käega oma toolist kinni. Siruta vasak käsi diagonaalis maa poole. Lõdvesta vasak kõrv vasaku õla vastu. Kalluta end vasakule poole, kuni tunned kerget venitust oma kaela paremal küljel ja õlgade ülaosas. Hinga ja lõdvesta mõlemad õlad.

Rinna ja õlgade venitus

Aseta mõlemad jalad maha, kannad ja päkad vastu põrandat. Istu tooli ääre pool, võta kätega toolist kinni. Siruta käed sirgeks ja lükka õlad allapoole, kõrvadest eemale. Hoia lõuga üleval, vaata kergelt ülespoole. Tõsta oma rinda ülespoole ja siruta kael välja. Kui soovid, võid jalgu sirutada. Hoia sellist poosi 15-30 sekundit. Aeglaselt too pea tagasi normaalsesse asendisse ja vabasta end poosist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles