Mida mehed kardavad, aga naistele ei räägi?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sulle võib tunduda, et abikaasa räägib sulle kõigest, aga on vähemalt üks teema, mida ta sinuga ei jaga: oma hirmud.

«Mehed on probleemide lahendajad ja otsivad kõige kiiremaid ning tõhusamaid võimalusi, kuidas mõni takistus ületada. Ja paljude arvates on seda lihtsam üksi teha,» ütles suhteekspert Charles J. Orlando. Woman's Day konsulteeris ekspertidega, kes selgitasid, mida mehed varajavad ja miks nad seda teevad.

«Mul pole piisavalt raha.»

Suur osa meeste egost on seotud sellega, kuidas nad suudavad oma peret ülal pidada. Kui mees tunneb, et tema rahaline olukord pole kiita, ei pruugi ta seda naisega jagada, vaid üritab omal käel lahendust leida.

«Ma pole oma elus piisavalt saavutanud.»

«Mehed vaatavad tihti oma elu ja küsivad: mis on minu pärand? Kas rohi on kusagil mujal rohelisem?» selgitas Orlando. Kui abikaasa otsustab töölt ära tulla, et professionaalseks golfimängijaks saada, siis võib põhjus peituda selles, et enda arvates ei ela ta täisväärtuslikku elu. Abielunõustaja Carin Goldstein ütles, et sellises olukorras tasuks mehe poole pöörduda reaalsete ideedega, mitte emotsionaalse palvega, et ta oma plaani ellu ei viiks.

«Ma olen oma töökohta kaotamas.»

Kui ta näeb, et tema kolleege lastakse lahti, võib ta salaja karta, et ka tema positsioon on ohus. Goldsteini sõnul võib mehel tekkida kergekujuline depressioon. Tuleta mehele meelde, et olete meeskond ja sina oled tema kodune turvavõrk, kui ta tunneb end tööl haavatavana.

«Ma jään vanemaks.»

Orlando sõnul muretsevad mehed tänapäeval palju oma vanuse ja välimuse pärast. Mida suuremat hirmu ta tunneb, seda rohkem ta tõmbub endasse. Ära lase tal muutuda torisevaks vanameheks. Tuleta talle parem meelde, et ta on veel piisavalt noor ja muutub aja jooksul järjest paremaks. Ka mees tahab teada, et naise arvates on ta veel ligitõmbav, seega ütle ja näita talle seda.

«Mul on terviseprobleem.»

Uuringud on näidanud, et mehed lükkavad arsti juurde minekut pidevalt edasi. Mees ei taha naist muretsema panna ega tegeleda võimalike «mis siis, kui» olukordadega. Orlando soovitas mehele meelde tuletada, et igal aastal tuleks arstlikus kontrollis käia.

«Kui minuga midagi juhtub, pole mu pere piisavalt kindlustatud.»

Mehes lööb välja kaitseinstinkt: ta peab oma pere eest hoolitsema. Küsi endalt järgmist: kas teil on plaan selliseks olukorraks, kui sinu või abikaasaga midagi peaks juhtuma? Selgita mehele seda olukorda nii, et tal tekiks tunne, et ta on võimeline seda olukorda lahendama.

«Mu naine pole seksuaalselt rahuldatud.»

Kui naine pole seksuaalselt rahuldatud, süüdistavad mehed selles ennast. Orlando lausus, et mehed tahavad kuulda, et teevad voodis õiget asja. Seega, kui oled rahuldatud, ütle seda! Aga kui mehe sooritustest jääb väheks, koonda vestlus sellele, mis sulle meeldiks. Mida lõbusamaks ja muretumaks sa selle teema muudad, seda vähem saab mehe ego kahjustada.

«Ma pole hea isa.»

Lapsed muudavad tihti meelt ja mõnikord eelistavad ka pojad emadega poodi minna, mitte isadega palli loopida. Sellistel hetkedel võib meeste hinge närida kahtlus, et nad pole piisavalt head isad. Pead kinnitama oma kaasale, et ta on hea isa, sest teise pingutuste hindamine on tähtis.

«Ma kardan surma.»

Mees ei pruugi karta surma kui sellist, vaid pigem seda protsessi ja selle mõju sinule. Mehed tahavad, et neid mäletataks tugevate, elujõuliste ja võimsatena. Muuda olukord tema jaoks mitteähvardavaks, jaga oma kartusi temaga. Tunnista, et muretsed mõnikord surma pärast ja küsi, kas ka tema seda teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles