Kas partneriga armurõõme nautides on normaalne fantaseerida kellestki teisest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoog Seth Meyers arutleb portaalis psychologytoday.com selle üle,  kui ohutu või ohtlik suhtele on vahekorra ajal teisest inimesest fantaseerimine.

Selle teema puhul on olulised kaks küsimust. Esiteks - kas kõik on korras, kui olles suhtes, fantaseeritakse seksuaalselt kellestki teisest? Teiseks - kas kõik on korras, kui fantaseeritakse teisest, samal ajal oma partneriga vahekorras olles?

Vaatame esimest küsimust eraldi. Paariteraapiasse pöörduvad inimesed kannatavad sageli armukadeduse käes. Ükski teine inimene ei saa rahuldada oma parteri kõiki vajadusi, nii seksuaalseid kui teisi. Seetõttu peaksid partnerid suhtes jääma indiviidideks ja väga tervitatav võib olla see, kui suudad leppida faktiga, et su partner võib fantaseerida teistest inimestest. Sellega annad oma partnerile teatud vabaduse. Ära survesta teda, et ta peaks ainult sind atraktiivseks.

Teine küsimus on aga keerulisem. Ilmselgelt ei taha üks partneritest keset intiimset hetke mõelda sellele,  kas ta kallim unistab praegu kellestki teisest või mitte. Kui suhe on kestnud juba mitu aastat, siis on see loomulik, et suhtes olijatel esineb seksuaalfantaasiaid, mis on seotud teiste inimestega. See ei ole aga loomulik, kui need fantaasiad esinevad siis, kui ollakse vahekorras oma partneriga.

Kui oled oma kallimaga asja kallal ja märkad, et mõtled kellelegi teisele, siis ei ole põhjust paanikaks ja süütundeks. Kui aga fantaseerid regulaarselt kellestki teisest, siis on saanud fantaasiatest toimetuleku mehhanism, mida kasutad oma tunnete käsitlemiseks. Võib-olla oled sa oma partnerist tüdinud või tema peale vihane ning fantaasiast saab kaitsemehhanism, et seks kaasaga ei oleks väga intiimne. Ära lase endal pidevalt unistada teistest, kui magad oma elukaaslasega. Nõnda põgened vaid probleemide eest, millele peaksid lahenduse otsima, et suhet parandada.

Kui seisad silmitsi probleemidega, mis sind fantaseerima ajavad, saad selgemini aru, mida sa teed ja miks sa seda teed. Eduka suhte nimel peaksid mõlemad partnerid aeg-ajalt oma tundeid analüüsima, et mõista, mida nad mõtlevad ja tunnevad, nii seksuaalselt kui muul moel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles