Moereeglid, mida tuleks rikkuda

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Diane Kruger Derek Lami disainitud riietuses.
Näitlejanna Diane Kruger Derek Lami disainitud riietuses. Foto: Reuters

Reeglid on selleks, et neid rikkuda ja mood pole mingi erand. Ei tasuks täiesti hulluks minna ja kõiki asju unustada, kuid teatud moekäskusid tasuks lõhkuda.

Viimasel ajal on moegurmaanide ringkondades palju juttu olnud näiteks sellest, kas horisontaalsed triibud teevad figuurile head või kahju. Kuulsuste stilist Nicky Hambleton Jones ütles, et me ei peaks laskma rangetel regulatsioonidel end juhtida. «Kaasaegne mood seisneb stiili ja iseloomu väljendamises,» ütles ta. Tema sõnul tuleks oma garderoobiga eksperimenteerida ja lõbutseda ning kui on piisavalt enesekindlust, saab kõike kanda, vahendab Daily Mail.

Stilist lisas ka, et mida rohkem inimesed reegleid järgivad, seda igavam kipub nende riietusstiil olema. Võttes seda arvesse, on järgnevalt välja toodud moereeglid, millest ei tasuks rangelt kinni pidada.

1. Erinevaid mustreid ei tohiks kokku panna

Mustrite kokku sobitamine on teinud täieliku kannapöörde, kui vaadata kevad-suviseid moekollektsioone. Nüüd on suhtumine selline, et mida imelikum on kombinatsioon, seda parem. Näiteks näitlejanna Diane Kruger kannab Derek Lami lillemustriga pikka pluusi, mille peale on ta pannud sama disaineri triibulise seeliku.

2. Sinist ja rohelist ei tohiks koos kanda

See on vanamoodne uskumus, mis tuleks aknast välja visata. Selle mõtte aluseks oli see, et sinine ja roheline värv on liialt sarnased, et neid koos kanda, selle tulemusel võis tunduda, et riietus ei sobi kokku. Katseta koos näiteks laimirohelist ja türkiissinist ning näed, et värvid erinevad üksteisest oluliselt, kuid samas toimivad koos. Pööra tähelepanu sellele, et toonid liiga ühesugused poleks, sest muidu võivad need ühte sulanduda.

3. Kui vanus tõuseb, peaks seelikuäär langema

Joan Collins ütles kunagi, et vanus on pelgalt number, see on täiesti ebaoluline, kui sa just pole veinipudel. Seeliku pikkus peaks olema naise, mitte sünnitunnistuse otsustada. Näitlejanna Helen Mirren on hea näide sellest, et ka kõrges eas võib julgelt oma sääri näidata.

4. Punapead ei tohiks kunagi kanda punast

Punapeadele vaid kreemikate toonide ja oliivirohelise lubamine on niivõrd limiteeriv. Veendu, et paistaks piisavalt nahka, et juuksevärv eristuks riietusest, näiteks vali kleit, mis paljastaks õlga. Võta arvesse oma juuksetooni ja parima tulemuse nimel ära otsi riietust, mis oleks juustega täpselt ühte värvi. Kurvikas näitlejanna Christina Hendricks pole õnneks kinni pidanud sellest, et punapeadele ei sobi punane.

5. Pruuni ja sinist ei saa omavahel sobitada

Nagu rohelise ja sinise puhul, peetakse ka neid toone liiga sarnasteks, et neid koos kanda. Kontrasti puudumine võib tekitada mulje, et oled justkui mudakuhi, sest pruun vähendab sinise mõju. Kuid õige sobitamine võib tulemuseks anda šiki välimuse. Värvitehnoloogia on piisavalt arenenud, et toota elavaid siniseid ja akvamariini, mis suudavad hästi vastu panna šokolaadi- ja kohvipruunidele toonidele.

6. Koti ja kinga värv peavad alati sobima

See mantra pärineb viie- ja kuuekümnendatest. Jackie Kennedy oli truu peakatte, koti ja kingade sobitaja, kuid tänapäeval võib liigselt kokkusobituv kostüüm jätta ebaloomuliku mulje.

7. Suvel ei tohiks nahast riideid kanda

See on praktiline nõuanne, et vältida liigset higistamist, kuid nüüdseks on materjalitööstus piisavalt arenenud ja nahkesemed on kergemad, mugavamad ning kantavad ka kõige palavamatel päevadel.

8. Roheline ja punane ei sobi kokku

Roheline ja punane on värvispektril vastasvärvid, mis koos kandes hakkavad tähelepanu eest võitlema. Nende värvide valesti kombineerimisel võib välja näha nagu vihane jõulupuu. Näitlejanna Emma Stone on valinud tumepunase kleidi, mille alumine äär on sinakasroheline – oluline ongi valida erinevaid toone, mis lubavad ühel värvil teist domineerida, antud juhul on domineerivaks sinakasroheline.

9. Lahtise varbaga kingad ei sobi kokku sukkpükstega

Kõige lihtsam on kokku panna mustad sukkpüksid ja mustad kingad. Moearmastajad soovitavad vältida ihukarva sukkpükse ja lahtise varbaosaga kingi, sest kui sukkpükste õmblus varba otstest välja paistab, on see andestamatu.

10. Aluspesu ei tohi läbi riiete välja paista

Kui aastakümneid tagasi peeti seda maitsetuks ja sobilikuks vaid lõbutüdrukutele, siis tänapäeval on ajad teised – rinnahoidja paela vilksatus võib olla tahtlik stiilinäide. Veendu aga, et tegemist oleks kena aluspesuga, mitte liiga seksika või paljastavaga. Kui julged oma aluspesu näidata, tee seda enesekindlalt – nagu näitlejanna Sarah Jessica Parker disainer Louis Vuittoni kostüümis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles