Inglismaal on tõusnud koerahammustuse tõttu haiglasse jõudvate laste arv

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aasta jooksul on Inglismaal tõusnud koerahammustuse tõttu haiglasse jõudvate brittide arv 5,2 protsenti. Kõige enam on kannatanuid olnud alla 10-aastaste laste seas.

Alates eelmise aasta aprillist kuni selle aasta aprillini otsis haiglast koerahammustuse tõttu abi 6450 inglast, eelneva perioodi jooksul oli see arv 6130, kirjutab Daily Mail.

Kõige rohkem kannatanuid oli alla 10-aastaste laste seas. Alla 10-aastaseid jõudis koerahammustuse tõttu haiglasse 1040 ja 278 neist kannatas näovigastuste all. Kolm neljandikku lastest vajas operatsiooni.

Terviseasutuste numbrid on näidanud, et koerahammustuste käes kannatavate inimeste arv on tõusnud 94 protsenti võrreldes aastakümne taguse ajaga.

Suurbritannias on keelatud Pit Bull terjeri, Jaapani tosa, Argentiina dogi ja Brasiilia fila aretamine ja omamine, sest neid on aegade jooksul aretatud agressiivseteks võitluskoerteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles