Kümme põhjust tervislikuks hommikusöögiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikusöök on oluline nii inimese vaimsele, kui ka ka kehalisele tervisele – see on päeva tähtsaim toidukord. Miks hommikusöök nii oluline on?

Kümme põhjust tervislikuks hommikusöögiks, vahendab News.at.

1. Hommikusöök – see on parim viis päeva alustada

Korralik hommikusöök annab meile vajaliku energiavaru terveks päevaks ning tagab hea tervise. Seda juhul, kui hommikusöök ei piirdu ainult kohvi ja kausitäie magusate hommikusöögihelvestega.

2. Hoiab sind saledana

Kui soovid saledat figuuri, söö alati hommikul. Hommikusöögi ärajätmine aeglustab ainevahetust, kuid selle söömine äratab su ainevahetuse korralikult üles ning paneb tööle.

3. Annab energiat

Igaüks, kes terve päeva kõvasti tööd teeb, peab ammutama kusagilt energiat. Hommikusöök annab sulle korraliku energiavaru ja see toimib terve päeva. Söönud inimene suudab paremini keskenduda ning jõuab päeva jooksul rohkem tehtud, samuti on tal tuju parem.

4. Hommikusöök on hea tuju looja

Hommikusöök on hea tuju looja. Tee hommikul toiduainete seast õige valik. Müsli ja banaan sisaldavad näiteks palju vitamiine ja süsivesikuid, mis tagavad energia ja hea tuju.

5. Hoiab sind rahulikuna

Kui oled hommikuti söönud, hoiab see sind ka pingelisel päeval rahulikumana. Parimad stressileevendajad on täisteraleib ja kaerahelbed. Kohvi peaksid vältima, sest see teeb sind vaid närvilisemaks.

6. Jääd terveks

See, kes alustab päeva rikkaliku hommikusöögiga, mis sisaldab A-ja C-vitamiini ja tsinki, tugevdab ühtlasi ka oma immuunsüsteemi. Tervislikud on näiteks tsitrusviljad, marjad, nisuidud, kaerahelbed ja muna. Ja muidugi palju vedelikku - soovitatavalt vett, puuvilja-või taimeteed.

7. Söö ilma piiranguteta

Mis võiks olla mõnusam kui süüa seda, mida süda ihkab? Hommikuti on see isegi lubatud.

8. Naudi ühiseid söömaaegu!

Korralda nii, et terve pere sööks hommikul ühiselt hommikusööki. Nii õpivad ka lapsed õigeid toitumisharjumusi ning järgivad neid tulevikuski.

9. Tänu hommikusöögile tunnetad oma keha

Ebatervislik eluviis võib olla tingitud vähesest hommikusöögist. Kaalulangetajatele on hommikusöögist loobumine üks suurim dieediviga, sest see aeglustab keha loomulikku ainevahetust. Kui loobud hommikusöögist, on sul suurem tõenäosus päeva jooksul rohkem süüa.

10. Hommikusöök peletab unisuse

Tervislik hommikusöök peletab une ja aitab hoida meid tervena ning alustada päeva aktiivselt ja rõõmsa tujuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles