Kuidas meigivahendite plekke eemaldada?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha, kui oled meigivahendeid ajanud riietele, vaibale või vannitoa põrandale?

Kas tead, kuidas huulepulga jälge või isepruunistava kreemi plekke pluusilt eemaldada? BellaSugar annab mõned nõuanded.

1. Huulepulk

Lase huulepulga plekile natuke juukselakki ja jäta see 10 minutiks seisma. Seejärel tupsuta plekki käsnaga ja viska plekiga asi pesusse. Kui seda eset tohib ainult keemiliselt pesta, ürita plekki kleeplindi abil eemaldada. Samuti võid katsetada beebipuudri või söögisoodaga, et eemaldada õli- või vahabaasil valmistatud huulepulka.

2. Silmalainer

Kas keegi kirjutas su peeglile silmalaineriga väikse sõnumi? Võta soola, et kiri eemaldada enne tavalise puhastaja kasutamist – see toimib ka huulepulga eemaldamisel veiniklaasilt.

3. Veekindel ripsmetušš

Pikaajaliste meigivahendite puhul proovi meigieemaldajat. Vaata eemaldaja koostisest, et tegemist oleks õlivaba tootega, muidu võib tekkida veel suurem plekk.

4. Jumestuskreem

Puudri ja vedelate jumestuskreemide plekke võib eemaldada raseerimiskreemi või šampooniga. Neis mõlemas on puhastusained, mis peaksid pleki enne pesu lagundama.

5. Isepruunistav kreem

Et eemaldada isepruunistava kreemi plekke linadelt või riietelt, loputa esmalt seda piirkonda külma veega. Seejärel võta käsn ja nõudepuhastusvahend ning hakka plekki väljaspoolt sissepoole töötlema, et kreemis oleva õli levimist peatada.

Pane tähele: kõik need soovitused on mõeldud kasutamiseks koheselt pärast pleki tekkimist. Ära kuivata materjale enne pleki täielikku eemaldamist, sest kuumus võib pleki sisse jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles