Kuidas hommikustele iluprotseduuridele vähem aega kulutada?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamiku naiste jaoks toimub hommikuti võidujooks ajaga – meigi ja soengu tegemine võtab oma osa ning kohvitass käes kiirustatakse uksest välja.

Kuidas hommikud rahulikumaks muuta, et jõuaks lisaks iluprotseduuridele ka korralikult hommikust süüa? GalTime annab mõned nõuanded.

Võta võimust asjade kuhjumise üle

Üks suurimaid ajaröövleid on asju täis kirjutuslaud või kummutipealne. Hinnaline aeg läheb raisku, kui püüad oma huuleläiget või fööni asjade hunnikust üles leida. Kuidas aegaröövivat segadust vältida?

Õhtune koristus. Võta igal õhtul paar minutit aega, et oma asju kappide ja riiulite peal korrastada. Pane asjad nende õigetesse kohtadesse, siis tead hommikul täpselt, kust midagi võtta.

Rutiinne ilutoodete vahetamine. Ilutooteid tuleks vahetada umbes iga kolme kuu tagant, olenevalt tootest võib see aeg ka pikem olla. Kui sul on kümme erinevat huuleläiget, siis on suhteliselt tõenäoline, et sa ei kasuta neid kõiki. Kui viskad ebavajalikud asjad minema, ei pea hommikuti oma lemmikvahendeid taga otsima.

Tee hommikuse meigi jaoks eraldi kott

Olgem ausad, enamik kosmeetikakotte näevad välja nagu meeste tööriistakastid. Aga see võtab tohutult aega, kui üritad hommikul suurest kotist vajalikke asju välja võluda. Lihtne lahendus asjale on kokku panna väike kosmeetikakott nende asjadega, mida sa hommikuti tavaliselt kasutad.

Eelmise õhtu strateegia

Imelihtne juuksehooldus. Juustega võib päris loominguline olla. Võid juuksed eelmisel õhtul patsi punuda, et hommikul oleksid sul pehmed lokid. Või katseta kuumi juukserulle – pane need eelmisel õhtul valmis ja hommikul pähe.

Kiire nahahooldus. Niisuta nahka eelmisel õhtul tugeva niisutajaga ja ärkad ülipehme nahaga, mis on valmis meikimiseks.

Õhtune dušš. Hommikul aja kokku hoidmiseks käi pesemas õhtul – sel viisil on sul hommikul kauem aega värskeid lehti lugeda ja kohvi juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles