Miks tundub, et mehed saavad südamevalust kiiremini üle?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Südamevalu kirjeldatakse tihti kui teravat, füüsiliselt halvavat valu. Kui keegi su südame murrab, võib tunduda, nagu lähedane inimene oleks surnud.

Aga leidub inimesi, kelle jaoks tähendab südamevalu midagi muud. Nad kirjeldavad südamevalu kui kroonilist ja tuima valu, mis on sinu sees hommikust õhtuni. Kõik tundub tuim ja igav – isegi head hetked pole enam head, kirjutab Huffington Post.

Tihti väljendavad naised viha ja samas imestust selle üle, et nende endine partner tundub olevat kiiremini edasi liikunud. Naised imestavad, miks mees ei tunne end hulluna või miks on just naine see, kes sõnumeid saadab, helistab ja talle kirjutab? Kas mees on unustanud, mis nende vahel oli? Kas ta üldse kunagi hoolis?

Mehe käitumine jätab naisele mulje, et mees on edasi liikunud ja tundub, et tema elus on kõik normaalne ning õnnelik. Ta on sotsiaalne ega ilmuta ühtegi südamevalu tundemärki.

Tegelikult on nii, et kuigi mehe moodused oma tundeid väljendada on naiste omadest erinevad, pole tema mõtted ja tunded teistsugused. Ka mehed maadlevad südamevaluga sama palju kui naised.

Erinevus seisneb selles, et mehed ei jaga oma valu – nad ei räägi sellest. Kui mees juhtub kuskil oma tunnetest rääkima, peetakse teda ebanormaalselt emotsionaalseks. Seega erinevad meeste ja naiste eneseväljendusviisid, mitte tunded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles