ELis heaks kiidetud ravim sobib kaugelearenenud rinnavähi raviks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohke liikumine vähendab rinnavähki haigestumise riski.
Rohke liikumine vähendab rinnavähki haigestumise riski. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon kinnitas, et Novartise vähiravim Afinitor sobib ka kaugelearenenud hormoontundliku rinnavähi ravimiseks.

«Afinitori heakskiit Euroopa Liidus on oluline verstapost – see tähistab esimest suuremat edasiminekut võitluses rinnavähiga pärast 15 aasta tagust aromataasi inhibiitorite kasutuselevõttu,» ütles Novartis Oncology president Hervé Hoppenot. «Afinitor annab väga paljudele naistele uue võimaluse võitluses kaugelearenenud rinnavähiga.»

Euroopa Komisjon kinnitas, et Novartise toodetavad Afinitori (everoliimus) tabletid on koostoimes eksemestaaniga edukad võitluses kaugelearenenud hormoontundliku rinnavähiga nende postmenopausis naiste puhul, kel pole tekkinud sümptomaatilisi siseelundite haiguseid pärast vähi kordumist või süvenemist hormoonravi järgselt (mittesteroidsete aromataasi inhibiitorite ravi järgselt).

Eelnevalt on Afinitor saanud juba heakskiidu neeru- ja harvaesineva kõhunäärmevähi ravimina.

Kaugelearenenud rinnavähi korral on hormoonravi olnud pikka aega oluline ravimeetod, kuid paljud metastaatilise haigusega patsiendid ei allu ravile või kujuneb neil aja jooksul välja resistentsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles