Valio toodete pakendid muutuvad rohelisemaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik Valio tooted saavad 2010. aastaks uued pakendid.
Kõik Valio tooted saavad 2010. aastaks uued pakendid. Foto: Margus Ansu
Valio plaanib järgmise aasta lõpuks valmis saada kõiki tooteid hõlmava pakendite uuenduskuuriga. Uute pakendite kasutuselevõtuga väheneb plastiku kasutamine ja suureneb taaskasutatavate materjalide osa.

Sel kuul jõuavad kauplustesse uue välimusega Valio Alma tooted, kuid firma teatel on see alles algus pikemale ja kõiki Valio tooteid hõlmavale uuendusele, mis jõuab lõpule 2010. aastal. Uue ilme saavad teiste seas ka Gefiluse ja Võru juustutehase tooted.

Uute pakendite valmistamisel kasutatakse varasemaga võrreldes ligi kümnendiku võrra vähem plastmaterjali ja see võimaldab aastas kokku hoida üle 13 tonni plastikut.

Topsidele annab tugevuse taaskasutatud paberist valmistatud kartongümbris. Nii kartong kui ka plast on taaskasutatavad ning seega on tarbijatel võimalik neid sorteerides korduvkasutusse suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles