Ilusa õe sündroom ehk mida teha, kui sa ei ole kontori lemmik

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli kipuvad inimesed soosima ilusa välimusega inimesi. Seda võivad teha isegi lapsevanemad oma lastega. Tahtmatult muidugi, kuid ilusa õe sündroom teeb karmiks elu sel peretütrel, kes pole oma õega võrreldes nii kaunis ja kes peab leppima vanade riiete, katkiste mänguasjade ja piiratuma tähelepanuga.

Säärane eelistamine ei käi muidugi vaid naiste kohta, kuid nimetatud sündroom võib välja lüüa ka tööl, kus juhid võivad eelistada ühtesid töötajaid teistele tänu pikaajalistele sõprussuhtele, varasemale koostööle või lapsevanematega sarnasel nartsissistlikul põhjusel, milleks on mentori ja kaitsealuse suhe, kirjutab Forbes.

Suure tõenäosusega oled isegi eelistamist kõrvalt näinud. See on see, kui eelistatakse kedagi, kes ei ole parem oma oskuste vaid mingite muude olude tõttu. Näiteks kuulub ta mingisse eelistatud grupeeringusse, saab juhtidega isiklikul tasemel paremini läbi ja muudki. Eelistamine tööl väljendub töölevõtmises, lisatasudes, palgakõrgendustes, tulutoovates projektides ning need põhjustavad kõige suuremaid probleeme just siis, kui ametis on kaks või enam töötajat, kes täidavad sama eesmärki, kuid saavad tuntavalt erinevat tunnustust.

2011. aastal viidi USA Georgetowni ülikoolis läbi uuring, mis tõestas, et suhted ja tutvused mängivad töötajate edutamisel ja lisatasude saamisel märgatavat rolli. Eriti olulise faktorina tuli uuringust välja see, et ülemused teavad sageli juba varem ette, kes töötajatest ametikõrgenduse endale saab.

Ilusatel õdedel on elu hea. Kõrvalejäetutele võib tunduda aga tööelu talumatult ebaõiglane.

Nõuandeid

Pane kiusatusele vastu ja ära hakka eelistatud töökaaslast koosolekutel parandama või ülemusele tema peale kaebama. See taktika ei ole sulle kasulik. Heal juhul jätad nõnda endast väiklase mulje, halvemal juhul tundub ülemusele, et kahtled tema juhioskustes.

Aruta oma ülemusega läbi, millised on su isiklikud eesmärgid järgneva aasta jooksul. Nende eesmärkide täitmine annab sulle lahingumoona järgmiseks ametikõrgenduseks, projektiks või palgakõrgenduseks.

Ole kellegi teise lemmik. Ei loe, kui palju sa vaeva näed, et oma ülemusele silma paista – kui kõrval on ilus õde, ei saa sa kunagi tema kohta endale. Selle asemel suhtle inimestega teistest osakondadest, et enda ametialast reputatsiooni ka teiste silmis kergitada. Ehk leiad nii end varsti olukorrast, kus oled ise ülemuse parim valik.

Inimene, kes jäi juba lapsena eelistest kõrvale, toob oma koorma ka täiskasvanuna tööle kaasa ja käib sageli ka kontoris pea norus, sest märkab ebaõiglust, kuid ei oska midagi selle vastu teha. Ilus õde võtab seevastu eelistamist iseenesestmõistetavana ja teda märgataksegi rohkem, sest ta on harjunud silma paistma ja selle arvelt lõivu lõikama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles