Uuring: noored tüdrukud tahavad seksikad olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud noored neiud hakkavad juba 6-aastaselt mõtlema seksikuse peale ja moodustele, kuidas seda enese jaoks tõlgendada.

Nendel pisipreilidel võib olla veel raskusi lugemise, kirjutamise, jonnimise ja paljude lastele omaste tegevustega. Kuid kahjuks on nende mõtetes ka juba «seksikus», kirjutab YourTango.

Illinoisi osariigis asuva kolledži psühholoogid Christy Starr ja Gail Ferguson tegid uuringu, millest selgus, et noored tüdrukud hindavad «seksikust». Uuring toimis nii, et kuuekümnele tüdrukule näidati kahte nukku: üks oli seksikalt riides ja teisel oli seljas vaba, ent trendikas riietus.

Seejärel paluti tüdrukutel valida nukk, mille moodi nad ise tahaksid olla, millised nad praegu olid, millisega nad tahaksid mängida ja milline oleks koolis populaarne välimus.

Valdav enamus tüdrukutest valis seksikama nuku – selle moodi taheti olla ja seda peeti koolis populaarsemaks.

Uuringu läbiviija Christy Starr selgitas, et noores vanuses seostavad tüdrukud populaarsust seksikusega. Võib-olla mõjutavad neid vanemate eeskuju, sugulased või mõned populaarsed nukud.

Väiksema tõenäosusega valisid seksikama nuku need tüdrukud, kelle emad ütlesid, et kasutavad televiisorit ja filme kui õppematerjali, millest tütred õpiksid sobilikku käitumist ja realistlikku maailmavaadet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles