Millised töökohad ohustavad suhet?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Öised vahetused, välislähetused või liiga suur töökoormus võivad suhet ohustada. Toome sinuni neli ametit, mis muudavad suhte keerulisemaks ja esitavad väljakutseid.

Töökohad, mis ohustavad suhet.

1. Meditsiiniõde

Paaril, kes töötavad haiglas meditsiiniõdedena, tuleb käia öistes vahetustes. Sageli võib juhtuda ka nii, et kui üks tuleb töölt, siis teine alles läheb. Kuna mõlemad tegutsevad samal alal, suudavad nad aga üksteist paremini mõista.

Harmoonilist elu võib aga elada ka siis, kui üks partneritest on meditsiiniõde. Positiivne on sellise suhte juures see, et kui naine on näiteks tööl, saad tegeleda rohkem oma hobidega.

2. Sõdur

Mitu kuud välismaal konfliktipiirkondades töötamine võib suhtele emotsionaalselt väga raske olla ja stressi põhjustada. Argimuresid ja probleeme saab arutada ainult telefoni teel ja sedagi harva. Mõlema partneri elu tuleb kohandada vastavalt puhkuseperioodile.

Terapeut Peter Wendel on veendunud, et pikamaasuhe tugevdab suhet ja kasvatab teineteise mõistmist. Doktor soovitab üksteisest eemal olles pidada kalendrit ja märkida sellesse kuupäev, millal te taas kohtute. Päevi maha kriipsutades tundub ootusaeg väiksem.

Kui mees on eemal, võid probleemide korral kontakteeruda ka oma parimate sõpradega ja neilt tuge otsida. Välismaal olek võib põhjustada partnerile psühholoogilist stressi, isegi mitu kuud pärast välismaalt naasmist võib esineda psüühikahäired.

3. Veoautojuht

Veoautojuhi elukutse nõuab partneritelt palju kannatust, sest pikemad sõidud võivad kesta isegi mitu kuud.

Juhul, kui peres kasvavad juba lapsed, on vaja igapäevaelu pikemalt ette planeerida. Hea, kui sinu lähedal elavad vanemad või head sõbrad, kelle abi vajadusel kasutada. Sellest hoolimata, võib üksi laste eest hoolitsemine ja majapidamistööde tegemine pingeid tekitada.

Ja kuna mõlemad partnerid on harjunud oma elurütmiga, võib seegi raskeid olukordi ellu tuua.

4. Kokk

Ebaregulaarne ja pikk tööaeg, vahetustega töö ja nädalavahetusel töötamine – need on koka ameti varjuküljed. Tipptunnid köögis on nii füüsiliselt kui vaimselt kurnavad.

Selline suhe vajab mõlema partneri puhul sallivust ja mõistmist. Erimeelsused võivad põhjustada frustratsiooni ning see mõjutab mõlemat partnerit. Sellise suhte puhul on oluline kiire konfliktide lahendamise oskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles