Mida teha, kui kaste jäi vedel või liha liiga vintske?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaste läks keetmisel tükki või jäi liiga vedel? Liha muutus praadimisel halliks või jäi vintskeks? Anname sulle nõu, mida teha!

Köögiäparduste parandamise ABC, vahendab ajakiri Naised.

Kui kaste ei tulnud välja.

KASTE JÄI LIIGA VEDEL. Kuumuta kastet edasi, kuni vedelik aurustub ja kaste paksemaks muutub. Piimal põhinevat kastet saab paksendada jahuga (umbes 4 spl), klaasi riivsaia või kahe munakollasega, mis on veerandi klaasi rõõsa koorega läbi klopitud.

Kastme paksendamiseks võid lahustada väheses vees ka maisitärklist ja selle kastmele lisada. Keeda kastet, et tärklisemaite kaoks.

KASTE ON MAITSETU. Saad hea terava kastme, kui lisad mädarõigast. Et kaste kibedaks ei läheks, ära seda pärast mädarõika lisamist enam keeda.

KASTE LÄHEB KEETMISEL TÜKKI. Lisa pisut koort ja jätka kuumutamist. Järgmine kord kastet tehes vali madalam kuumus ja lisa tükkiminevad ained (muna, koor, toatemperatuuril hapukoor) vahetult enne serveerimist.

Kui liha tuli liiga kuiv.

LIHAROOG JÄI VINTSKEKS. Võta lihatükid potist välja ja lõigu väiksemaks. Lisa roale teelusikatäis suhkrut ja kui retsept lubab, siis mõned värsked või konservitomatid ning hauta rooga veel 5-10 minutit.

LIHA MUUTUB PRAADIMISEL HALLIKS. Vähenda panniloleva liha kogust või võta suurem pann.

SUPILIHA ON VINTSKE. Kui lisada keeduvette pits konjakit, muutub liha pehmemaks. Konjak parandab ka leeme maitset.

LINNULIHAPRAAD JÄI KUIVAKS. Viiluta liha ja lao kuumakindlale alusele. Valmista võist ja kanapuljongist kaste (võrdsed kogused), kalla lihale ja küpseta 10 minutit 120kraadises ahjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles