Suvel kahjustavad juukseid päike, merevesi ja liiv

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On teada, et suvel tuleb naha eest rohkem hoolt kanda, kuid tihti unustatakse, et ka juuksed vajavad rohkem kaitset. Eesti Kosmeetikute ja Juuksurite Erakool Diariss juuksuriõpetaja Elo Paluoja ütles ajakirjale Naised, et lisaks päikesele kahjustavad juukseid soolane merevesi ja liiv.

Nende kolme vaenlase tõttu kaotavad juuksed oma loomulikku niiskust, mille tulemusel muutuvad juuksed tuhmiks ja kuivaks.

Paluoja sõnul on suvel kõige parem vahend juuste kaitseks kübar, rätik või muu peakate. Ta soovitas kasutada ka juustesse jäetavaid UV- ja värvikaitsega pihusteid.

«Pärast rannast tulekut ei tohiks liivaseid juukseid tugevalt harjata, vaid pigem korralikult ära loputada,» lausus Paluoja. Merest tulles tuleks juukseid kohe mageda veega loputada. Kui rannas see võimalus puudub, võiks endal veepudel kaasas olla.

Paluoja soovitas suviste puhkuste perioodil harjutada peanahka harvema peapesuga. Ta lisas, et suvel ei pea alati šampooni kasutama, mõnikord piisab ka kergest palsamist. Seega kui peanahk ei ole must, tee juuksed märjaks, kanna juustesse palsamit ja loputa rohke sooja veega.

Juustehoolduseks võiks valida mõne sellise toote, mis on spetsiaalselt suvel kasutamiseks. Suveks soovitatavad palsamid on kerged ega jäta juustele lisaraskust, päikesekaitsepihusti kaitseb otsese päikese eest.

Juuksuriõpetaja arvates on kõige olulisemaks pähe jäetavad pihustid. Need moodustavad juuste pinnale kihi, mis ei lase päikesekiirgusel ega sooladel kahjustada juukse soomuskihti ja aitavad vältida niiskuse kadu.

Heledate juustega inimestel soovitas Paluoja korra nädalas kasutada sügavpuhastavat šampooni, mis muudab heleda juuksevärvi kirkamaks.

Tasuks meeles pidada, et suvel ei ole soovitatav kasutada vaha või vahalaadseid tooteid – need sulavad päikese käes ja muutuvad õliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles