Marissa Mayer – tehnikamaailma üks võimukamaid naisi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marissa Mayer
Marissa Mayer Foto: SCANPIX

Yahoo! uueks tegevjuhiks ja esimeheks nimetati 37-aastane insener Marissa Mayer. See teeb tast ühe võimukama naise tänapäeva tehnikamaailmas.

Uuel ametikohal on Mayer ka teadaolevalt kõige noorem tegevjuht, kes vastutab nii suure ettevõtte eest, vahendab Forbes.

Tema ülesanne ei ole aga kergemate killast. Nimelt on naise eellased Yahoo! juhina põrunud. Viimati vallandati nimetatud ametikohalt Scott Thompson, kui tuli välja, et ta oli oma elulookirjelduses valetanud.

Silicon Valley karjäärinaiste sekka on Marissa Mayeri näol lisandunud uus tegija, kel on infotehnoloogia-alase hariduse tõttu teiste seas eelis. Forbesi andmetel väldib Mayer naiste eest seismist ning soovib enda sõnul tehnilistele aladele suunata talente, hoolimata soost.

End nohikuks nimetanud naine juhtis varasemalt Google’is asukohateenuseid (muuhulgas Google Mapsi) ning ta kuulus ka Google’i juhtrühma, mis jälgis iga suurema toote käivitamist ja nendega seotud otsuseid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles