Rattasõit võib naiste seksuaalsust mõjutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jalgrattasport on tervislik, sest see põletab kaloreid, tugevdab lihaseid ja parandab liigeste liikuvust. Yale meditsiiniülikooli teadlased on uurinud, et ebasobiv sadul ja halb istumispoos mõjutavad naise seksuaalsust.

Ikka ja jälle räägitakse, et rattasõit teeb mehed impotendiks, vahendab Medizinauskunft.de. Arstid väidavad, et see jutt on jama. Tõsi on aga see, et vale istumispoos võib muljuda närve ja veresooni ning põhjustada ebameeldivat valu.

Teadlased uurisid 48 naist, kes sõidavad rattaga ühe kuu jooksul vähemalt 16 kilomeetrit.

Spetsiaalse seadme abil tehti kindlaks, kuidas erinevate rataste puhul naiste vaagnapõhjas rõhk ja vibratsioonitundlikkus muutus.

Uuringu tulemusena tehti kindlaks, et see sõltub juhtraua positsioonist. Kui juhtraud on madalam kui sadul, tõuseb suguelundite piirkonnas kudedele surve ja tundlikkus väheneb.

«Õige juhtraua reguleerimine aitab jalgratturitel vältida suguelundite närvikahjustusi,» selgitas uuringu juht Marsha K. Guess, kes soovitab istuda nii, et vaagnaluu pehmetele kudedele ei tekiks survet.

Sadul on uuringu juhi sõnul luubi alla võetud. Väiksemad mudelid ning samuti need, millel on kitsam lohk keskel, mõjuvad naistele halvasti. Seetõttu on arusaadav, miks jalgratturid alati valu kaebavad. Ja just selle pärast hoiatavad teadlased naisi, et rattasõit võib nende seksuaalsusele halvasti mõjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles