Jõukad araablased ostavad Egiptusest «suveabikaasasid»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveabielus olnud egiptlannadel on hiljem tihti probleeme tavalise kosilase leidmisega.
Suveabielus olnud egiptlannadel on hiljem tihti probleeme tavalise kosilase leidmisega. Foto: SCANPIX

Sajad alaealised egiptlannad sõlmivad ajutisi – n-ö suveabielusid – rikaste välismaalastega, et teenida sellega perekonnale raha, vahendab Türgi ajaleht Hürriyet Briti lehte The Independent.


Sellised suveabielud ei ole õiguslikult siduvad ning lõppevad, kui välismaised peiud naasevad oma kodumaale. USA välisministeeriumi värske inimkaubanduse raporti kohaselt ostavad «abielusid» verinoorte egiptlannadega valdavalt Pärsia lahe piirkonna riikide – Saudi Araabia, Kuveidi ja Araabia Ühendemiraatide – jõukad mehed.

Tihti vahendavad selliseid ajutisi liite kas siis tüdrukute vanemad või n-ö abielumaaklerid. Pruudi hind jääb 450-4500 USA dollari vahele.

USA raporti kohaselt peavad ajutisse abielusse müüdavad lapsed kannatama nii seksuaalorjust kui ka tegema oma libaabikaasade jaoks teenijatööd.

Egiptuse inimkaubandust takistama mõeldud seadused keelavad välismaalasel abielu Egiptuse kodanikuga, kui osapoolte vanusevahe on rohkem kui kümme aastat. Suveabielude vahendajad aga võltsivad dokumente, tehes neid sõlmivate naiste vanust vanemaks või meeste oma nooremaks.

Araabia Naiste Liidu juhi Hoda Badrani sõnul põhjustab seda fenomeni peaasjalikult vaesus. «Kui need pered nii väga vajavad oma tütre müümist, siis te võite ette kujutada, kui vaesed nad on,» märkis ta. «Tihti tüdruk ei tea, et ta abiellub selle mehega vaid lühikeseks ajaks. Ta on noor ja kuulab, mida tema perekond talle ütleb.»

Osad meestest võtavad suvepruudid ka kodumaale kaasa, kus noori naisi rakendatakse nende esimeste naiste teenijatena, mis omakorda võrdub orjusega. Neid, kes jäävad aga Egiptusesse, tõrjuvad kaasmaalased ning tihti on neil hiljem raskusi traditsioonilise abikaasa leidmisega, eriti juhul, kui suvesuhte tulemusena sünnib laps.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles