Selgusid Tarbija24.ee retseptimängu võitjad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Tarbija24.ee Eesti Vabariigi aastapäeva ja naistepäeva teemalises retseptimängus naeratas loosiõnn Andra Pervile Kiilist ja Kalli Metsojale Tartust.

Võitjad saavad auhinnaks restoranide Kaerajaan ja Da Vinci kinkekaardid.

Andra Perv saatis Tarbija24.ee`le koorese kanasupi retsepti ja Kalli Metsoja punase kana-köögiviljasupi ning vürtsika nuudliroa valmistamisõpetused.

Kokku laekus retseptimängu ajal lugejatelt retsepte üle poolesaja, ligi 20 neist on juba avaldatud meie Toidu rubriigis. Naistepäeva eel avaldab Tarbija24.ee lugejate retseptisoovitusi magusate palade valmistamiseks.

Võitjate retseptid

Koorene kanasupp

2 kanafileed

1 punane paprika

porrut

brokkolit

1 porgand

2 küüslauguküünt

vett

2 pakki merevaiku

kanamaitseainet, soola

peterselli, tilli

Prae kanafilee pannil, lisa ribadeks lõigatud porgand ja purustatud küüslauk. Vala praetud segu potti ja lisa vesi, tükeldatud brokkoli, paprika ja porru. Keeda 15 minutit ning sega sisse merevaik. Maitsesta soola ja kanamaisteainega. Kaunistamiseks sobivad petersell ja till.

Kes soovib, võib lisada veel krevette, lillkapsast ja muud põnevat.

Punane kana-köögivljasupp

300 g kanahakkliha

1 sibul

1 pakk köögiviljasegu

1 purk itaaliapärast tomatikastet

mõned kartulid

soola, pipart

Koori kartulid, tükelda, pane veega potti ja pliidile. Lisa ka veidi soola. Kui vesi on keema tõusnud, lisa köögiviljasegu. Prae kana hakkliha ja tükeldatud sibul, lisa ligi kolmveerand purki tomatikastet, sega veidi ja tõsta pann pliidilt. Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile hakklihasegu. Maitsesta soola, pipraga.

Vürtsikas nuudliroog

300 g kanahakkliha

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

1 tl punase karri pastat

porgandit

2-3 spl sojakastet

2 pakki kiirnuudleid

Tükelda sibul ja küüslauk ja pane koos karripastaga pannile, kuumuta kergelt läbi. Lisa kanahakkliha, prae läbi. Vahepeal pane kiirnuudlid koos soolaga kaussi ja vala keev vesi peale, paari minuti pärast tõsta nuudlid välja. Kana hakklihale lisa tikusuurusteks tükkideks hakitud porgandid (igaüks võib porgandit panna oma soovi järgi), prae segades ligi minut. Lisa sojakastet, kuumuta veidi, lisa nuudlid ja sega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles