Küpsetatud mustika-juustukook maasikatega

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsetatud mustika-juustukook maasikatega
Küpsetatud mustika-juustukook maasikatega Foto: Sony Entertainment Televison

Suurepärane suvine juustukook Sony Entertainment Televisioni võistluslikust kokandussaatest «Minu köök on parim». 

Ettevalmistusaeg: 1 tund
Küpsetamisaeg: 30 minutit
Portsjoneid: 10

Koostisosad:

175 g Digestive küpsiseid
80 g sulatatud võid
250 g mustikaid
500 g toorjuustu, hoida toatemperatuuril
4 muna
150 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljeekstrakti Tuhksuhkrut koogi peale puistamiseks

Likööris marineeritud maasikad:

500 g maasikaid, neljaks lõigatud
1 spl Cointreau likööri
2 tl peenelt riivitud sidrunikoort
1 spl mett

Valmistamine:

1. Eelsoojenda ahi 150 ºC-ni.

2. Võta kümme 8 cm ümbermõõdu ja 5 cm kõrgusega serveerimisrõngast ja pane iga rõnga sisse küpsetuspaber nii, et paberi serv ulatub 3 cm üle rõnga ääre. Aseta rõngad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Lisa sulatatud või. Lase kombainil segada, kuni segu on ühtlane. Jaga küpsisesegu serveerimisrõngastesse ja suru see tugevasti vastu põhja. Puista peale mustikaid.

4. Vahusta toorjuust, munad, tuhksuhkur ja vaniljeekstrakt suures kausis ühtlaseks ja kreemjaks seguks. Vala segu mustikate peale.

5. Küpseta kooke 30 minutit või kuni need on pealt helepruunid (kookide keskosa peaks veel natuke värisema). Jahuta toatemperatuurini. Säilita külmkapis kuni serveerimiseni.

6. Marineeritud maasikate valmistamiseks sega kõik koostisained suures kausis kokku ja jäta seejärel vähemalt üheks tunniks külmkappi.

7. Serveerimiseks aseta juustukoogid taldrikutele. Tõmba terava noaga ümber koogi, nii et paberümbris lahti tuleb. Võta paber ja serveerimisrõngas ära. Puista läbi sõela koogile tuhksuhkrut. Serveeri koos marineeritud maasikatega.

Nõuanded

• Kui sul ei ole kodus serveerimisrõngaid, siis võid juustukoogikesi teha tavalise muffinipanniga (80 ml mahutavate süvenditega). Kata süvendid küpsetuspaberiga, et hiljem oleks lihtsam kooke vormist kätte saada.

• Kõik ahjud on erinevad! Jälgi oma juustukooke küpsetusaja viimase 5 minuti jooksul tähelepanelikult, et teha kindlaks, kas need tahavad veel küpseda või mitte.

• Võid juustukoogid ka üks päev varem valmis teha. Oota enne serveerimist, kuni koogid saavutavad toatemperatuuri.


  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles