Nõuandeid, kuidas raseduse ajal paremini uinuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Unehäired on mitmesugustel põhjustel väga levinud rasedusaegne probleem. Pingevaba uni on aga oluline nii emale kui lapsele. Jagame sulle lihtsaid nippe, mis aitavad raseduse ajal kergemini magama jääda.

Nõuandeid, kuidas raseduse ajal paremini uinuda, vahendab Familie.de:

1. Jälgi, et magamistoas ei oleks liiga jahe ega liiga palav. Raseduse ajal on 16-18 kraadi ideaalne. Kui sul on külm, võta peale lisatekk.

2. Õhuta magamistuba iga kord enne magamaminekut hoolikalt.

3. Kui väljas juba koidab, lase ruloo alla või kasuta magamiseks maski. Pimedus soodustab melatoniini teket. See on valgustundlik hormoon, mida toodab ajus paiknev käbinääre. Melatoniin aitab unetust kõrvaldada, ära hoida organismi ööpäeva režiimi ja biorütmi häireid. Unetus ja vähene uni loovutavad koha tervele ja sügavale unele, mis vabastab väsimusest ja närvilisusest.

4. Kõrvalda kõik uinumist segavad asjad – tiksuv kell, helendav arvutiekraan vms.

5. Söö kergelt ja joo õhtuti sooja piima meega.

6. Kasuta parema asendi hoidmiseks patja.

7. Muuda magamisasendit. Proovi lamada ühel küljel, nii et alumine jalg on põlvest kõverdatud ja toetab kõhtu.

8. Keskendu kergele ja rütmilisele hingamisele.

9. Pinguta ja lõdvesta kõiki kehaosi ükshaaval. Kehalised harjutused võivad unele hästi mõjuda, see parandab vereringet ja leevendab stressi.

10. Kui sinu uni on pidevalt häiritud, räägi ämmaemandaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles