Uuring: naised lisavad Facebooki koledaid pilte oma sõpradest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mäletad seda pilti, mille sõbranna Facebooki lisas, kus sina olid magamata näoga? Kas mõtled talle sama teha?

Veebileht MyMemory viis läbi uuringu, millest selgus, et üks neljandik naistest postitab Facebooki pilte, millel nende sõbrad ei pruugi kõige paremad välja näha. Põhjuseks võib olla kas tüli või fakt, et sõber on sarnaselt koleda pildi postitanud, kirjutab Huffington Post.

Uuringus osales 1512 täisealist naist. Kaks viiendikku osalejatest tunnistas, et on Facebooki lisanud pildi, kus nende sõber pole meiki kandnud. Kui neil on palutud pilt eemaldada, siis üks viiendik ütles, et pole seda teinud.

65 protsenti naistest ütles, et oleksid vihased, kui sõber neist koleda pildi lisaks – kuigi enamik tunnistas, et on ise «fotosabotaaži» teinud.

MyMemomy üks loojatest Rebecca Huggler ütles: «See, et nii paljud naised on ise sõpradest koledaid pilte lisanud, on suhteliselt üllatav, eriti kui arvesse võtta, et nii paljud tunnistasid, et oleksid ise sellisel juhul vihased.»

Facebooki lisatavad pildid on mitme varasema uuringu teemaks olnud. Juunikuus selgus ühest uuringust, et profiilipildi valikut võib mõjutada kasutaja kultuuriline taust. Lisaks selgus, et 75 protsenti Facebooki kasutajatest polnud oma kehaga rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles