Nõuandeid rannariiete hooldamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled hädas pidevalt tuhmimaks muutuvate rannariietega või venivad su bikiinid kiirelt välja? Edastame soovitusi rannariiete hooldamiseks.

Rannahooaeg on käes ja ilmselt oled poest juba leidnud ilusad bikiinid või trikoo soojade ilma jaoks. Kuidas hoida oma rannariideid heas vormis ehk mida teha, et nende värv ei muutuks tuhmimaks või materjal hõredamaks, kui otsustad end nendega meres või mõnes basseinis kasta? Yahoo! Shine vahendab nõuandeid, kuidas rannariiete eest hoolitseda.

Ole valmis materjali kulumiseks. Kloor muudab sünteetilise materjali ja polüestri nõrgemaks ning võib ujumisriiete elastsust muuta. Lisaks võivad päevituskreemid ja deodorandid värvi tuhmimaks muuta ja bikiinidele plekke tekitada pärast paari korda vees käimist. Leota rannariideid õrnalt plekkide lahusti ja vee segus.

Loputa oma rannavormi kiiremas korras. Kohe, kui oled lõpetanud lainetes hullamise, päikese käes mõnulemise või sõbralikus ujumisvõistluses osalemise, pane selga midagi katvamat ja loputa ujumisriietest rannamõnud välja. Ole ettevaatlik: ainult veest ei piisa. Pese ujumisriideid jahedas vees kerge puhastusvahendiga.

Rulli, ära vääna ega kortsuta. Võib-olla on lihtsam ujumistrikoost vesi välja väänata, kuid kui tahad, et su ujumisriided suve lõpuni vastu peaks, eelista nende rullimist. Mida rohkem oma rannariideid väänad, seda suurema tõenäosusega lõhud elastikkiudusid nende sees.

Väldi pesukuivatit. Ütle kuivatile kindel «ei». Kuivata oma ujumisriideid vanamoodsal moel: riputa need pesunöörile, aseta kuskile pinnale kuivama või ole loominguline – riidepuu ja dušikardina toru ajavad asja vabalt ära. Kui paned ujumisriided välja kuivama, otsi mõni varjulisem koht, sest otsene päikesevalgus võib värvi tuhmimaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles