Uuring: 31-aastased naised on kõige ilusamad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti uuringu järgi puhkevad 31-aastased naised õide ja on selles vanuses kõige ilusamad. Tulemus selgus Briti ühes kaubanduskeskuses läbiviidud küsitluse põhjal, millest võttis osa ligi 2000 naist ja meest.

Uuringu kohaselt on selleks järgmised põhjused: selles vanuses teevad naised täpselt, milline kleit ning milline meik neile sobib – ühesõnaga nad teavad, mis on neile parim, vahendab Bild.de.

Samuti ei lähe selles vanuses naistele enam korda, mida teised neist arvavad ja mõtlevad, nad teavad ise, mida nad tahavad.

Kas 31 on uus 20?

Bild.de rääkis Hamburgi psühholoogi dr Elmar Bassega, mis on 30-aastase naise eelised ning miks paljud mehed siiski 20-aastasi naisi eelistavad.

Miks on 31-aastased naised lahedamad kui 20-aastased?

Dr Basse: «Nad on ennast leidnud, see on see, mida 20-aastastel ei ole. Naised, kes on 31-aastased, teavad väga täpselt, mida nad elult tahavad ja julgevad selle välja öelda. Nad on justkui õide puhkenud lilled, kuid 20-aastastel on see õienupp veel suletud ehk teisisõnu nad on ebaküpsed. Juba 30-aastastel naistel on kõik meeled ärkvel, nad lähenevad meestele hoopis teisel tasandil. Naised lasevad ennast tõeliselt armastada või armuvad uuesti.»

Kas mehed seoksid end meelsamini 20-aastasega?

Dr Basse: «Jah, ja põhjus on lihtne: mehed tahavad olla armastatud ja saada pidevalt tunnustust selle kohta, et nad on lahedad. See toimib nooremate naiste puhul kergemini, sest nad on paindlikumad.»

Kas mehed kardavad 30-aastasi naisi?

Dr Basse: «Selles eas naised teavad lihtsalt rohkem, mees peab seega rohkem pingutama, et naisele muljet avaldada. Lisaks sellele on nad enesekindlad, kritiseerivad rohkem ning ütlevad ausalt välja selle, mis neile mehe juures ei meeldi. Sellises vanuses naistel on võrdlusmomente eelnevatest suhetest, seega tuleb mehel ka kõik eelnev ületrumbata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles